FBI pune sub acuzare 15 ofiteri de politie din zona Chicago

Pe 13 mai, 2008 pe unul din aeroporturile periferice din zona de vest a orasului Chicago un avion de mici dimenisuni, care transporta 80 de kilograme de droguri, aterizeaza pe pista fiind asteptat de trei indivizi. Unul se presupunea ca era un important traficant de droguri, iar ceilalti doi, ofiteri de politie care il protejau. Cei doi piloti de la bordul avionului precum si individul insotit de politisti erau de fapt agenti FBI sub acoperire.
Politistii ajuta la numararea, descarcarea si apoi transportarea incarcaturii in afara aeroportului, serviciu pentru care primesc cate 4,000 de dolari fiecare.
Povestea de mai sus nu este una de fictiune sau din romane politiste. Este o intamplare cat se poate de reala petrecuta aici la Chicago.
O serie de 12 transporturi a zeci de kilograme de cocaina si heroina inscenate de agenti FBI intre august 2007 si august 2008, au dus ieri la punerea sub acuzare a 17 persoane, din care 15 ofiteri de politie din zona metropolei Chicago.
Oamenii legi care ar fi trebui sa combata astfel de practici, si-au folosit legitimatiile, insignele si armele din dotare pentru a proteja aceste ilegalitati.
Ofiterii de politie acuzati au primit, de la agenti FBI sub acoperire, intre 400 si 4000 de dolari, totalizand aproximativ 44,000 de dolari, in una sau mai multe ocazii, pentru a proteja transporturi de cocaina si heroina. Aceasta inscenare a fost pusa la cale de FBI pentru a scoate la lumina acuzatiile conform carora ofiterii de politie abuzau de functiile pe care le aveau oferind protectie in transportarea, comercializarea narcoticelor, si ulterior transportarea banilor obtinuti.
Unul dintre ofiteri a chiar dat detalii despre cum va actiona in cazul in care cineva din politie va incerca sa isi bage nasul in a opri transporturile respective. Un alt ofiter care mai avea un loc de munca ca si conductor de tren le-a sugerat celor de al FBI sa efectueze tranzactionarea drogurilor in statiile de tren, pe motiv ca nu sunt asa supravegheate de politie.
Cei acuzati au fost suspendati din functii si lasati in concedii fara plata.
Patrusprezece din cei acuzati au fost arestati fie s-au predat ei de buna voie in cursul zilei de ieri.
Doi dintre acuzati inca n-au fost arestati pentru ca acestia se afla in prezent in Afganistan fiind ofiteri activi in Garda Nationala, urmand sa fie lasati la vatra si apoi deferiti justitiei.
Daca sunt gasiti vinovati acestia risca o pedeapsa de pana la zece ani de inchisoare fara a avea drept de apel.

Comentarii