FBI se pregateste de inaugurarea noului presedinte

Biroul Federal de Investigatii este foarte ocupat zilele acestea in Washington DC cu pregatirile de securitate pentru inaugurarea lui Obama. In cursul zilei de azi acestia au facut o demonstratie cu cateva din masinile de ultima generatie pe care le detin si care vor fi prezente la evenimentul de marti, acestia fiind pregatiti pentru a face fata oricarui moment de criza. Printre exemplare se numara un post de comanda cu dotari de ultima ora, un vehicul blindat de asalt, un vehicul de urgenta pentru arme chimice, un vehicul de recoltare a probelor si unul pentru dezamorsare de bombe.
Daca Serviciul Secret se ocupa de protectia si masurile de securitate generale, cei de la FBI se ocupa de prevenirea, adunarea de informatii si analizarea eventualelor amenintari.
La conferinta de presa de azi directorul asistent de la biroul din capitala americana , Joseph Perschini, a declarat: " Avem sute de agenti FBI, analisti, si alte categori de angajati care lucreaza cot la cot cu alte sute de oameni ai legii, ca sa asigure securitatea acestui eveniment. Lucram 24 de ore pe zi cu partenerii nostrii, pentru a identifica, investiga si raspunde la orice fel de amenintari care ar putea aparea in aceste zile in Washington D.C."
Pe langa cei 700 de agenti federali din Washington DC, la ceremonie vor fi si agenti din Philadelphia si Baltimore .
Iata cateva exemplare din dotarea FBI care vor fi prin preajma in ziua inaugurarii.







Comentarii