Warren Buffett ramane optimist in ceea ce priveste economia americana

In raportul anual catre actionarii grupului sau de investitii, Berkshire Hathaway Inc, milardarul american se arat optimist in ceea ce priveste viitorul economiei americane. Warren Buffett declara ca America a intampinat vremuri si mai grele in trecut in timpul celor doua Razboaie Mondiale sau a Marii Recesiuni.
"Chiar daca drumul nu a fost totddeauna lin, sistemul nostru economic a mers bine de-a lungul timpului. A demonstrat potentialul uman cum nici un alt sistem n-a facut-o, si va continua sa faca asta, iar vremurile bune in America sunt inaintea noastra" a declarat Buffett.
Venitul net al companiei in 2008 a fost de aproape 5 miliarde de dolari, mai mic cu peste 13 miliarde de dolari decat in 2007. Valoarea totala a companiei a scazut in 2008 cu 11,5 miliarde de dolari. In cei 44 de ani de cand Buffet se afla la conducere acest lucru s-a mai intamplat o singura data in 2001 cand valoare totala a companiei a scazut cu 6,2 %.
Berkshire Inc. detine actiuni in peste 60 de companii de la restaurante, la asigurari sau institutii financiare. Cele mai mari pachete de investitii le au la Coca Cola si Wells Fargo.
Chiar daca unele din companii au inregistrat profituri mai scazute, iar unele din investitiile facute anul trecut nu au fost cele mai profitabile, Buffett recunoscand ca a facut unele greseli decizionale, datorita unui spectru larg de investitii, in special cel al asigurarilor, compania a reusit sa balanseze pierderile dintr-un sector cu castiguri din alte sectoare.


Din scrisoarea lui Warren Buffett catre actionari, 27, februarie 2008 .

Comentarii