VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Administratia Bush a interpretat Constitutia dupa bunul plac


Departamentul de Justitie a facut publice azi cateva documente din timpul administratiei Bush, din care rezulta ca aceasta putea avea drepturi nelimitate: de a aresta cetateni, perchezitiona si confisca bunuri din proprietatea lor, fara a mai utiliza mandate de perchezitie asa cum cere in mod normal legea si constitutia.
De asemenea a mai fost dezvaluit faptul ca CIA a distrus peste 90 de casete cu tehnicile de interogare (tortura) folosite impotriva presupusilor teroristi.
In aceste momorandumuri se releva faptul ca imediat dupa atacurile din 11 Septembrie, 2001, administratia Bush a decis ca anumite drepturi prevazute in constitutie nu se mai aplica in ceea ce ei au numit "razboiul impotriva terorii". La scurt timp dupa eveniment, aceastia au discutat gasirea si ulterior punerea in aplicare a unor metode prin care sa se intercepteze si inregistreze convorbirile telefonice fara sa mai fie nevoie de mandate judecatoresti, incalcandu-se astfel grav drepturile civile ale cetatenilor.
In memoriul datat 25 Septembrie, 2001 se arata ca Amendamentul 4 din Constitutie, care interzice perchezitia si confiscarea de bunuri fara a avea un mandat judecatoresc, nu se mai aplica atata timp cat "presedintele duce o lupta impotriva teroristilor". Cel care a intocmit documentul, John Yoo, asistentul procurorului general SUA de la acea vreme, arata necesitatea renuntarii la mandate de perchezitie in scopul "protejarii natiunii".

Memorandumurile mai reflecta convingerea ca administratia Bush avea puteri marite care nu puteau fi subordonate sau controlate de Congresul American sau curtile judecatoresti.

In aceleasi documente sunt sugerate cai prin care SUA sa transfere prizonieri de razboi catre alte tari, unde acestia puteau fi torturati, fara insa ca America sa fie implicata direct sau sa poata fi trasa la raspundere pentru tratamentul ilegal aplicat. Asta dupa ce deja se decisese ca prizonierii de razboi Al-Qaida si Talibani nu sunt protejati de Conventia de la Geneva, care prevedea oferirea unui tratament uman prizonierilor. In acest fel acestia putand fii transferati in diferite tari, torturati si interogati.

Avand la baza aceste convingeri, vechea administratie a creeat inchisoarea din Guantanamo Bay, a interceptat toate canalele de comunicatii, a arestat, interogat si incarcerat ani la rand cetateni americani, dar nu numai, fara un mandat judecatoresc si fara sa-i acuze oficial de ceva.
Distrugerea celor 92 de casete video de catre CIA arata faptul ca s-a incercat stergerea evidentelor prin care puteau fi acuzati ca metodele de interogare folosite erau ilegale. Una din metodele ilegale de tortura folosite, foarte mult mediatizata, este "inecarea simulata" a victimei, asa numitul "waterboarding". O tactica prin care victima care interogata era facuta sa creada ca urmeaza sa fie omorata prin inecare, daca nu colaboreaza.
La aflarea vesti despre distrugerea casetelor, celebra organizatia care apara drepturile civile, UCLA, a inaintat luni la New York o actiune judecatoreasca impotriva CIA.




Cititi si :

Securitatea comunista intr-o forma moderna

Comentarii

ARAD a spus…
"Avand la baza aceste convingeri, vechea administratie a creeat inchisoarea din Guantanamo Bay, a interceptat toate canalele de comunicatii, a arestat, interogat si incarcerat ani la rand cetateni americani"...
Sunt foarte curios sa stiu cine au fost cetatenii americani tratati in felul asta si pentru care fapte? Aveti date concrete, nume, evenimente, locuri, date? Chestia asta e grava daca e adevarata si va rog sa publicati informatii concrete daca le aveti. Multumesc.
Marian Petruta a spus…
aveam in plan sa scriu pe subiectul asta cu un caz concret, dar din cauza timpului am tot amanat...dar o sa postez un material in curand.