Great Depression cooking with Clara

A crescut in timpul Marii Recesiuni din anii '30, a supravietuit acele vremuri si acum traieste in timpul acestei recesiunii. Doamna Clara Cannucciari este insa gata sa ne ajute sa trecem peste aceste vremuri nefaste.
Cum? Simplu. Gatind mancaruri nutritive pe care le-a invatat de la mama dansei.
Are propriul ei show pe You Tube, are profil pe Facebook, un blog si mai are inca ceva: 93 de ani.
S-a nascut in 1915 la Chicago din parinti de origine italiana, mai precis siciliana, si spune ca in timpul Marii Recesiuni nu doar ca a supravietuit ba mai mult s-ar fi si ingrasat, mancand sanatos preparate culinare care aveau ca ingrediente principale pastele fainoase si cartofii. In prezent locuieste la New York si de doi ani de zile a inceput un show culinar pe YouTube, ajutata fiind de nepotul ei, care o filmeaza.
Bunicuta de 93 de ani nu doar prepara ci si povesteste intamplari din acele vremuri si ofera tot felu de sfaturi, care de care mai utile, cum numai o bunica stie sa o faca. Uneori este ajutata de nepotii sau chiar stranepotii ei, care vin sa-i guste din mancarurile si prajiturile savuroase pe care le gateste.
"Ce mancam diseara? Paste fainoase cu usturoi. Ce mancam diseara ? Paste cu mazare. Ce mai mancam? Paste cu fasole" spune doamna Clara in unul din filme, rememorand acele vremuri de demult . "Era asa saracie ca a trebuit sa renunt la scoala, pentru ca nu aveam papuci cu ce sa ma incalt. " "Mancarurile nu erau facute pentru ca sunt neaparat foarte gustoase ci pentru ca nu erau foarte costisitoare" mai declara doamna Clara.
Bucataria dansei are si ea un farmec aparte, nu pentru ca ar fi moderna ci dimpotriva, decorurile se potrivesc perfect cu varsta dansei si tema show-lui. Cuptorul de gatit, cratitele, radioul de pe masa , tabloul de pe perete cu Cina cea de taina, chiar si ustensila cu care taie aluatul, toate te fac sa te simti confortabil si totodata melancolic, amintind de stilul bucatariilor europene in care probabil multi din noi am crescut privind la bunicile sau mamicile noastre cum gatesc.

La 91 de ani, in 2007



La 93 de ani.... face prajituri de sarbatori


Comentarii