VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Solidaritatea la americani

Ma intreb cand vom vedea oare o astfel de solidaritate si la romani, cand vin inundatiile? Nu de alta dar imi amintesc de imagini cu unele zone din Romania in care romani preferau sa stea cu mainile in buzunare si pe la baruri in loc sa puna mana sa munceasca.


O alta stire care te lasa pur si simplu speachless - adica fara grai.

Un restaurant din Denver, Colorado ofera mancare clientilor indiferent ca acestia au sa nu bani sa plateasca consumatia. In schimb insa, acestia pot sa munceasca pentru a plati ce au mancat, curatand mesele, maturand, spaland vasele, etc... Printre clienti se numara nu doar oamenii strazii ci si cei cu bani, care aleg sa manance aici preparate gustoase, si sa plateasca in plus doar ca sa-i ajute pe cei fara posibilitati.

Visit msnbc.com for Breaking News



Comentarii

Anonim a spus…
Solidaritate americaneasca nu o sa vedem niciodata la poporul roman fie ca e in Diaspora fie ca e risipit aiurea prin Europa sau ca sa nu exagerez chiar si in Romania.
Nu mai exista solidaritate. Din amintirile mele cele mai puternice sentimente de solidaritate au fost in zilele din decembrie 1989 cind intr-un oras din vestul Romaniei, serveam cu placinte, cozonaci si alte bunataturi oamenii care treceau pe trotuarul din fata blocului. Nu voi uita niciodata clipele acelea de imensa bucurie care le-am trait in decembrie 1989. Chiar daca erau filtre de control la mai toate intersectiile din oras, oamenii erau foarte deschisi si amabili. Personal am iesit in fata blocului sa servesc oamenii cu cozonaci, tin minte ca aveam in fata scarii blocului nostru un brad impodobit mai ciudat impodobit. Avea panglici negre si trese MApN de la ofiterii care au solidarizat cu populatia orasului martir.
De atunci incoace nu mai tin minte sa fi fost o SOLIDARITATE la fel de mare si adinca asemanatoare zilelor in care gemea Libertatea in poporul dintre Carpati. Raminem cu amintirile in speranta unei schimbari majore in mentalitatea romanului de pretutindeni.
loreley a spus…
Asa este...NICIODATA nu vom intalni solidaritate la poporul roman. Pe noi romanii nu ne caracterizeaza constiinta si solidaritatea ci egoismul si indvidia, din pacate. Ceea ce am admirat cel mai mult la americani (atat cat am avut eu puterea sa-i cunosc netraind printre ei) a fost CONSTIINTA si SOLIDARITATEA. Cred ca sunt cele mai de pret valori morale ale unei societati. Si mai cred ca stau la baza progresului..
Ah, si mai au o calitate...MODESTIA SI OPTIMISMUL...
Marian Petruta a spus…
"NICIODATA" este un cuvant extrem de negativ si pesimist, prin care excludem orice sansa sau ocazie de a mai avea o altfel de atitudine, ceea ce nu cred ca este cazul, pentru ca asa cum amintea primul cometariu, Revolutia Romana a fost un moment important de solidaritate, cu toate ca este adevarat n-a tinut prea mult. Astfel de momente mai pot fi gasite de-a lungul timpului, doar ca sunt prea putine, iar ele tin de atitudinea pe care o avem noi fiecare. Cred ca ar trebui sa incepem sa avem noi o schimbare de atitudine pe care sa o promovam, perpetuam si transmite generatiilor care vin dupa noi. Adica sa fim seriosi, de ce atata tragism, de ce sa vedem doar partea negativa?
Totodata trebuie sa recunoastem ca si celebra capodopera literara romaneasca Miorita zugraveste intr-n fel destul de bine destinul tragic al romanilor, care in loc sa faca ceva stau pasivi cu mainile in san, asteptand sfarsitul. Insa avem puterea de a aschimba si redirectiona destinul nostru prin felul in care ne relationam la el.