VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cei mai fericiti oameni din lume sunt danezii

Un nou raport facut public de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, cu sediul la Paris, a stabilit un top al tarilor cu cetatenii care au gradul cel mai ridicat de fericire din lume.
Oameni din 140 de tari au raspuns unui sondaj de opinie in care erau intrebati cat de satisfacuti sunt de viata pe care o au. Un set de sase intrebari testau diferite forme pozitive sau negative de experiente pe care le-au avut in ziua precedenta. Punctajul a fost pe o scara numerica de la 1 la 100.
Intrebarile erau de genul: Ce lucru ati facut ieri care v-a dat satisfactie? Ati invatat ceva nou? Sunteti mandri de un lucru pe care l-ati facut ieri? Ati fost tratat cu respect?
Esantionul chestionat a fost de aproximativ 1,000 de persoane in fiecare tara, varsta minima fiind de 15 ani. Punctajul mediu realizat a fost de 62.4.

Danemarca a iesit pe primul loc cu un punctaj de 90,1 in ceea ce priveste satisfactia vietii in prezent si 92,3 pentru viitor. Danezii au venitul brut pe cap de locuitor de 68,362$ si o rata a somajului de 2%.
Chiar daca majoritatea tarilor din top 10 sunt printre cele mai bogate din lume ca venit pe cap de locuitor, un lucru extrem de interesant este faptul ca nu bogatia ofera oamenilor gradul cel mai ridicat de fericire. Astfel Norvegia care are venitul anual brut pe cap de locuitor de peste 98,000 de dolari se situeaza abia pe locul al noualea, in timp ce tari precum Canada sau Noua Zelanda, cu venituri de 30,556$ respectiv 46,799$, o devanseaza. Numarul de ore muncite pe saptamana contribuie si el la acest top. In timp ce in tarile scandinavice media de ore muncite este de 37 pe saptamana, in China numarul este de 47 de ore, iar venitul pe cap de locuitor de 3,600$, motiv pentru care si nivelul de satisfactie este de doar 14,8.
Rata somajului este si ea un factor decisiv in gradul de satisfactie al oamenilor, specialistii in domeniu considerand ca o rata de 4% reprezinta o economie stabila.

Cu o rata a somajului care atinge oficial cifra de aproape 9%, America nu se afla din pacate in topul celor 10.



Comentarii