VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Comunicat de presa cu privire la alegerile Euro-Parlamentare



Comunicat de presă


La 7 iunie 2009 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. La acest scrutin, poate vota orice cetăţean român aflat în străinătate, care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate sau care se află ocazional în străinătate (inclusiv turiştii).

Potrivit legii nr. 33/2007 pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cetăţenii români pot vota în străinătate pe baza următoarelor acte de identitate valabile:
· cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic.
· Nu se poate vota cu acte expirate sau cu titluri de călătorie.

Adresăm rugămintea tuturor cetăţenilor români care nu deţin acte de identitate româneşti sau care se află în posesia unor documente expirate să se prezinte din timp la sediile reprezentanţelor diplomatice ale României din SUA, pentru a obţine acte de identitate valabile.

Cetăţenii români, care se află în SUA în ziua alegerilor, pot vota la orice secţie de votare organizată de Ambasada României la Washington şi Consulatele Generale ale României la Chicago, Los Angeles şi New York. Secţiile de votare vor funcţiona la 7 iunie 2009, în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală a fiecărei secţii de votare). Anexăm lista secţiilor de votare organizate în zona de jurisdicţie a Consulatului General al României la Chicago.

Potrivit legii, cetăţenii români care se înscriu pe listele de vot dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene nu vor mai avea dreptul să se înscrie pe listele electorale româneşti pentru a vota la alegerile europarlamentare din România, urmând a-şi exercita dreptul de vot la scrutinul organizat de statul respectiv.

La alegerile pentru Parlamentul European pot fi acreditaţi observatori externi, precum şi reprezentanţi ai mass media. Acreditarea observatorilor externi şi reprezentanţilor mass-media se efectuează de către Autoritatea Electorală Permanentă la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, pentru toate birourile electorale. Solicitările de acreditare şi documentaţia necesară se transmit către Ministerul Afacerilor Externe (acreditare.observatori@mae.ro) până la data limită de 22 mai 2009, orele 16.30 (ora României). Informaţii privind acreditarea observatorilor externi pot fi accesate la: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38894&idlnk=&cat=, iar privind acreditarea reprezentanţilor mass-media la:
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38848&idlnk=&cat= .

Informaţii suplimentare privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European sunt disponibile pe următoarele pagini de Internet:
- Ambasada României la Washington: http://www.roembus.org/;
- Ministerul Afacerilor Externe, la secţiunea „Alegeri europarlamentare 2009”: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838;
- Autoritatea Electorală Permanentă: http://www.roaep.ro/;
- Biroul Electoral Central: http://www.bec2009pe.ro/;
- Parlamentul European, la secţiunea „Alegeri 2009”: http://www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=RO

Vă adresăm rugămintea de a accesa periodic site-urile mai sus menţionate, aceste pagini urmând a fi actualizate progresiv, pe măsură ce vor fi disponibile informaţii noi.

Informaţii de contact:

Consulatul General al României la Chicago
Consulatul General al României
Adresa: 737 N. Michigan Ave., Suite 1170,
Chicago, IL 60611
Tel. 312-573-1315 ext. 101
Email: info@roconschicago.org
http://chicago.mae.ro/

Comentarii