Stephen Hawking omul de stiinta din scaunul cu rotile

"Where is life , there is hope" S. Hawking
Nascut in 1942 in Marea Britanie, Stephen Hawking este absolvent al Universitati Oxford cu specializare in fizica. Mai tarziu studiaza relativitatea si cosmologia obtinand si doctoratul.
In jurul varstei de 20 de ani datorita unei boli care afecteaza muschii, devine imobilizat in scaunul cu rotile. Acest lucru nu-l impedica insa sa se casatoreasca (foto: Hawking alaturi de prima sotie Jane Wilde), sa aibe copii, si sa isi continue cariera stiintifica, asta in ciuda faptului ca doctorii i-au prezis doar cativa ani de viata.
Cu timpul isi pierde capacitatea de a vorbi, dar boala nu ii curma viata.
Cu ajutorul unui computer fabricat de IBM, dotat cu un program special si un sintetizator incepe insa din nou sa comunice, aproximativ 15 cuvinte pe minut.
De-a lungul anilor are o bogata activitate stiintifica mai ales in domeniul astrologiei, cu predilectie spre studierea gaurilor negre.
A deveni celebru in toata lume, asa cum afirma chiar Hawking, atat teoriilor sale cat si datorita "fascinatiei oamenilor de a vedea contrastul dintre un om cu capacitati fizice limitate, care se lupta sa descopere tainele infinite ale universului"
In prezent este profesor de matematica la Universitatea Cambridge, dar este pe cale sa se pensioneze.





The Hawking Paradox





Invitata la un show TV in Israel, pe langa raspunsurile extrem de interesante , Hawking dovedeste ca are si un simt al umorului extremd e dezvoltat.




Stephen Hawking in Israel TV Show

Comentarii