VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

De bune despre Romania: "Amintiri din Epoca de Aur"


" Romanian films are hot, believe it or not" John Powers critic de film Vogue.
Stirile despre romanii arestati pentru trafic de droguri, fraude imobiliare, bancare, excrocherii pe eBay, etc .... au fost in ultima vreme destul de frecvente nu doar pe batranul continent ci chiar si aici peste ocean, in America. Cu toate acestea se mai intampla sa auzim si lucruri bune despre romani. Una dintre ele am ascultat-o zilele trecute la radio. Era un comentariu despre recentul festival de film de la Cannes si in mod special despre filmul romanesc care in ultimii ani a inceput sa se remarce pe plan international, in special datorita unor regizori tineri precum Cristian Mungiu sau Corneliu Porumboiu.
Comentariul ii apartine criticului de film John Powers de la revista Vogue, comentaror frecvent la postul public american de radio.
Un carusel care se în­vâr­te la nesfârşit şi n-are cine să-l opreas­că, un porc “ga­zat” ca­re explodeaza intr-o camera de la bloc, doi ti­neri care aduna sticle şi borcane ca să facă rost de bani, Cea­uşescu cu o sapca pe cap si alta în mana, într-o poza ofi­ciala, alcatuiesc lu­mea ire­zis­tibil de amuzantă a filmului lui Cristian Mungiu, intitulat Amintiri din Epoca de Aur, prezentat anul acesta la Cannes.
Absurdul, melancolia dupa comunism si comicul de situatie sunt prezente din abundenta in film. Sunt proiectate o serie de episoade nebunesti care captureaza absurditatea unei natii aflate sub controlul total a unui singur om, Ceausescu, care face viata mizerabila si insuportabila romanilor. Criticul de film american considera filmul ca fiind unul de foarte buna calitate si declara " daca cineva mi-ar fi spus acum 10 ani de zile ca in fiecare an cand ma intorc de la Cannes, unul din cele mai bune lucruri pe care le-am vazut la festival este un film facut in Romania n-as fi putut crede acest lucru. Acum insa toata lumea stie, indiferent ca vrea sau nu,ca filmele romanesti sunt grozave."


Despre filmul romanesc in lume la postul public de Radio din USA

Comentarii