duminică, 14 iunie 2009

Mircea Ionescu Quintus despre ce iau si ce dau unii in politica romaneasca


Un interviu extrem de interesant, din Evenimentul Zilei, cu presedintele de onoare PNL despre politica si politicienii romani din prezent. N-ar fi rau daca acestia din urma ar citi si pleca urechea la aceste vorbe, mai ales cei tineri.

"Ce-am câştigat eu? Sunt de 20 de ani în recidivă politică şi am trecut prin toate funcţiile până la a doua în stat şi n-am decât casa nevestii mele şi un sfert din casa părintească. Nu altceva. Aş fi putut, dar pe mine nu m-a interesat să iau de la politică, ci să dau politicii. Si acum tinerii care vin întreabă: „Şi mie ce-mi iese?”. Ei, treaba asta pe mine mă dezamăgeşte. Am făcut închisoare politică, iar 15 ani din tinereţea mea i-am dat ţării. Şi acum m-a ridicat domnul Băsescu la gradul de general. Mulţumesc. Poate plătim încă cei 40 de ani în care s-a stricat sufletul acestui popor român. " Mircea Ionescu Quintus presedinte de onoare PNL, intr-un interviu acordat EVZ.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Poate ar fi demn de remarcat ce functii a avut domnia sa, M.I. Quintus in anii blenoragiei comuniste si ce pozitii a avut sub obladuirea sovieticilor. Ca acum dupa ce a apus vremea generatiei Canalului Dunarea-Marea Neagra e usor sa afirmi lucruri de astea odorizante. Deci ce functie a avut si ce indatoriri a avut?

Romanian Museum spunea...

Da, referitor la Dl.Marius Quintus, MARE liberal..si la intrebara retorica a antevorbitorului meu :

.. "good question" .Intimplator va pot eu raspunde cu ceva ce retin din nu mai stiu care comentarii din tara (deci nu pot confirma adevarul..) : ca ar fi fost el insusi securist..

Ceea ce insa, va pot eu confirma este ca nu a fost interesat inca din 1992..ca si Dl.Tariceanu care era presedinte..

de tema promovarii economiei romanesti

Cum vine asta ? la un partid care trebuia sa sustina cel mai mult asa ceva..adica dezvoltarea economiei..Sau care trebuia sa aduca in prim plan pe cei care stiau

!!!!

si nici de legatura cu romanii din emigratie..

si nu numai ca nu a dorit-o dar chiar si fiind la putere sub Tariceanu, nu au pus in aplicare legea romanilor de pretutindeni care s-a votat in Oct.2008.. asa ca din trei moase ale ei (caci ea din fasa a fost facuta gresit/rau..cu trei moase : MAE, Prim Ministru si Presedinte..dar fara doctorul Parlament..Cred ca uni stiu de ce..) noi suntem ai nimanui... Sau inca blocati..."arestati" (cum se spunea cineva..parca la stirile de la RGN dar si in articolul dvoastra) la MAE..

Dar nici nu voiam noi sa fim "ai lor" ci sa avem si noi drepul la un loc de nastere nromal in rind cu altii..si, deci o instututie a noastra, sau macar un BIROU - dupa citi bani trimitem sau ducem in Romania, chiar daca nu platim taxe direct..
de curind, cind am vorbit cu un profesor universitar evreu-roman de la Cluj , decan la catedra de Istorie si l-am intrebat daca pe linga Programul Studiilor Ebraice (legat de care se mandrea ca a fost facut far nici un ajutor din afar , ci doar de la guvern) au, in sfirsit in grija, sa infiinteze si unul al STUDIULUI EMIGRATIEI, stiti ce mi-a spus ? "sa si-l faca singura"... Deci vedeti ca noi nu numai ca nu suntem ai guvernului , dar el poate si este OK sa finanteze studiile altora ..fara contributia lor - dar.. din banii intregului popor roman..din care, cum vedeti noi suntem exclusi..

va urma , partea a II-a..

Rodica Perciali

Romanian Museum spunea...

Cont. Partea a II-a (ref.la M.Quintus..PNL, noi, etc.)

Cind, parca in anul 2000 erau in tara alegerile locale si fiind la Brasov, oras mai ales PNL=ist (cel putin atunci) si Dl.Stolojan - atunci PNL-ist - era acolo in campanie..la o conferinta de presa am ridicat problema necesitatii ca PNL sa se lege de diaspora..Fiind sigura ca, daca pina atunci nu o facuse, acum "l-am ajutat eu"..(cum poate ca-si aduc uni aminte ca am facut sau macar incercat si la Chicago cu altii..) ca Dl.Stolojan va folosi "platforma" mea mai ales ca stia de noi si avea ceva "experienta americana"....Dar a tacut chitic..si nici un ziarist nu a intrebat nimic (sa nu credeti ca ziaristii nostri stiu ce sa intrebe..dimpotriva..sau ca indraznesc..totul.) Iar la Bv.titanul mass-mediei este chiar un PNL-ist baronul stapin al judetului de care nu are grija ca este f.ocupat sa fie la concurenta cu primarul PDL-ist..

De ce? Cred ca asta va spune CEVA..rau, nu-i asa?

Ei bine, sa vedeti ca am avut "norocul" sa capat un raspuns care , cel putin pt mine a fost ca un dus rece si asa m-am trezit eu, pt.I-a data -naiva de mine - ca tot ce faceam pt tara si "stiam sigur" ca este important..dupa politicienii romani nu era deloc valoros..ba chiar PERICULOS..

NU l-a dat Dl.Stolojan caci dansul e mai diplomat... si retinut..(mult prea rfetinut a fost, as aca a patit ce a patit..saracul..dac nu a stiut sa se lege de noi - DELOC - cu toate ca a stat la Washington destui ani..) si de la altul..franc, cum suntem noi ardelenii..si destept..cum regte ca nu sunt mai mult in PNL ca daca erau poate reuseau mai bine..iar acest PNL-ist pina una alta se zbate pe la EU sa..nu stiu exact ca nu am timp sa urmaresc si asta..dar va trebui, fratilor, caci uitati ce a raspuns..

"Dna Perciali, nu va mai bagati dvoastra in viata noastra si ne mai criticati, ca noi stim mai bine: daca am spune ceva de diaspora am pierde precis, nu ne-ar mai alege nimenea"

(adica nimeni din tara, iar noi oricum nu contam, fiind nimeni pt ei..ca asa nu ne-au bagat in seama nici in anii 90.., s-au crezut grozavi si cu Nicolae Manolescu sifonat, in frunte, l-au indepartat pe Cerveni, au iesit din CDR..si , culmea, au inceput sa se fereasca de diaspora de tot..inclusiv stimabilul domn Dinu Zamfirescu, reintors in tara din Franta, dupa ce si-a vazut Institutul de Memorie a Exilului infiintat dupa cum a vrut el, nu dupa cum exilul merita..si, de fapt intreaga emigratie...si, si mai ciudat, cineva mai tinar si aparent necomunist si mai modern, ..Dl.Ludovic Orban..care si acum mai bine l-a ales si impins pe Crinul sau decit sa se dea peste cap sa caute pe unii mai capabili..inclusiv in emigratie cum poate ca era chiar Dl.Herlea de la Paris..sau altii..de ce oare nu-I stim???..ca pe Dl.Raymond Luca care i-a tradat trecind la PDL..nu mai era cazul..mai ales ca acum pretinde ca ne reprezenta pe noi, diaspora..cea atit de nenecesara PNL-ului incit i-a intors spatele de mult…poate nu suntem noi de “ vina”ci e din cauza Dlui Campeanu sau a sotiei sale care altfel nu se mai putea da bine pe linga Ion Iliescu si MAE..)

Asa ca , vedeti dvoastra..

Partea a III-a urmeaza

Rodica Perciali
www.romanianculture.us

Romanian Museum spunea...

Asa ca , vedeti dvoastra..

Partea a IV-a

….dar PNL-istii ..(trecuti…adica PNL, PAC, PL Aripa cerveni, PL’33 Aripa Tinara, PNL. Sub Stolojan..), au fost atit de "destepti si stiu totul" incit au crezut ca iar sunt alesi..si nici nu si-au luat si ei, acolo o marja de siguranta sa se uneasca la un mod SIGUR cu PNTCD-istii (nu jonglerie/loterie ca cu PSD-ul..) , macar sa-si fi facut ceva socoteli matematice pe care Dl.Ghise, de citiva ani parlamentar de Brasov,dar atunci primar PNL-ist, si.. fost profesor de matematica si f.activ in metode morderne la PL'93-Aripa Tinara - ar fi trebuit sa le faca si sa-si ajute partidul...


(daca bossul cel mare, Dl. Presedinte PNL si Prim Ministru Tariceanu , in aroganta sa tipica si, foarte pragmatic cu mintea la “economia” lui , nu ca Dl.Quintus..admitea ca trebuie sa invete ceva..sau il lasa Dorin Marian, noul sau sfatuitor al sau, Sef de cabinet !!! care tot "de bine" l-a sfatuit si pe Emil Constantinescu..de a ramaas acesta far sprijinul celor macar 10.000 de votanti din emigratie citi a avut SIGURI in SUA..Si care nu voia sa stie de legea de care v-am spus mai sus..cind am comentat in Dec.2008 ca "Dl.Tariceanu ar trebui sa aibe grija ca nu numai ca nu se ocupa de economie si intarirea exportului ..macar sa arate acum ca stie mai bine decit PSD-ul..dar este in ilegalitate caci nu aplica legea nici dupa doua luni")

Dar, revenind la tema, de ce Dl.Presedinte Basescu l-o fi facut general pe Marius Quintus, PNL-ist? deci din tabara adversa?????

(s-o fi intimplat inainte de divortul PNL -PD sau dupa aceea..si general la ce..la o noua securitate, adica aceea de care se spune ca si-a construit-o Dl.Presedinte si in care sunt si cei pe care ni i-a urcat in cap prin ICR-Patapeivici si care astfel ne elimina din prorpia cultura dac nu si tara ..sa o goleasca pt. interesele lor "viitoare" precum se vede deja la RomaniaLibera in Viitor.com.?

Oare trasa din toate partile de atita ambitiosi..chiar si cei care, spun ei, nu s-au dat in vint dupa imbogatiri..ca dansul si ca Dl.Iliescu..noi, care precis nu ne-am dat decit cit ne-a tinut buuznarul/munca cinstita.. mai avem o Romanie a noastra?

De asta sa avem grija..adica de CASA noastra..macar de cimitirele ei..sa avem un loc asigurat si sa nu patim ca altii care, falosi prin emigratia din lume, nu au avut grija de cimitirele lor de "acasa" - mai ales contind ca guvernul roman are obligatia - si le-au fost vandalizate..si ale lor..caci s-au gasit uni mai sireti..Vom sti noi sa ne pazim locul nostru..fie si macar numai cel de veci.., sau Dzeu cu miluita..si, ca atare , nepotii nostri din tara nu vor avea unde sa ne aduca o floare..decum ca trebuia sa le oferim o vila la mare, la munte..sau macar un Time share.. unde sa petrecem macar verile si Craciunul ca in FAMILIE..

Dl.Quintus are casa sotiei si ceva din casa parinteasca..noi ce avem???

Mai bine va gindit mai bine ca, daca tot e criza economica si "unii ..cineva anume" ne-a pacalit aici pe toti..si nu se mai imbulzesc chiar toti strainii asupra Romanei...(cu exceptia acestora care acum vor da navala mai rau..au planurile facute) n-ar strica sa invatam si noi de la ei..daca de la mama natura nu am putut ..si nici de la tata asta..mare si tare..

Da Doamne mintea romanului cea de pe urma !

Adica noua care ar fi trebuit to know better..not just cry... wolf !

Rodica Perciali
www.romanianculture.us

Anonim spunea...

tanti asta Perciali e dusa cu SORCova saraca.... ii lipsesc cateva suruburi si piulite