VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Piata Tiananmen locul unde un simplu om a sfidat si oprit tancurile comuniste

Zilele astea se implinesc 20 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen.
Urmatorul documentar va prezinta extraordinarul curaj al unui om simplu, satul probabil de dominatia comunista, in timpul revoltei studentesti din Piata Tiananmen, China in iunie 1989.
Imaginile cu cetateanul chinez care doar cu mainile goale a oprit tancurile in loc si apoi a "cucerit" unul din ele, urcand sus pe el, sunt EXTRAORDINARE.
Intamplarile sunt oarecum asemanatoare cu cele de la noi din revolutie.
Urmarind acest film am simtit de asemenea un sentiment de vinovatie fata de acesti oameni si produsele lor extraordinar de ieftine, care se gasesc in magazine gen WalMart. Marfuri care sunt produse 99% in China, de niste oameni care se chinuie sa supravietuiasca, muncind ca niste sclavi pe niste salarii de mizerie, asta in timp ce WalMart-ul de exemplu (alaturi de multe altele- nu este singurul) este cel mai puternic lant de magazine din lume cu profituri de miliarde de dolari.
Este incredibil faptul ca la o cautare simpla pe google sau yahoo imaginile despre piata Tiananmen, rezultatele gasite sunt complet diferita in China fata de cele din tarile vestice.
La fel de necrezut este faptul ca multi studentii chinezi habar nu au de cele intamplate in acea piata in 1989, si mai mult decat atat, oameni care incearca sa vorbeasca despre asta in China, sunt in continuare persecutati, in timp ce tarile asa zis democratice inchid ochii, preferand schimburile economice avantajoase....
The Tank Man

Comentarii