VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Robert Allen Stanford pus sub acuzare pentru frauda de 7 miliarde de dolari

FBI a anuntat astazi punerea oficiala sub acuzare a lui Robert Allen Stanford principalul proprietar al grupului financiar Stanford Financial Group din Huston, Texas impreuna cu alte patru persoane, care a fraudat investitorii de aproximativ sapte miliarde de dolari.

Intr-o conferinta de presa tinuta in Washington DC, Departamentul de Justitie American a anuntat punerea oficiala sub acuzare in Texas, a lui Robert Allen Standford, pentru fraudarea investitorilor de miliarde de dolari.
Investitorii, atat din interiorul cat si exteriorul Statelor Unite, se estimeaza ca au fost fraudati de compania din Huston, Texas de uriasa suma de aproximativ 7 miliarde de dolari. Investitiile au fost facute in Certificate de Depozit administrate de Stanford International Bank locata in insula Antigua.
Capetele de acuzare sunt conspiratie in comiterea de infractiuni, obstructionarea justitiei si conspiratie in vederea spalarii de bani.
"Departamentul de Justitie va scoate la lumina si va eradica fraudele financiare care afecteaza investitorii" adeclarat Lanny Breuer, un oficial al Departamentului de Justitie, divizia Criminala.
Ceilalti patru pusi sub acuzare sunt: Laura Pendergest-Holt, investitorul sef al Stanford Financial Group si membra a comitetului de investitii a Stanford International Bank, care a fost anterior pusa sub acuzare si pentru obstructionarea justitiei; Gilberto Lopez, contabil sef al Stanford Financial Group; Mark Kuhrt, controlorul sef al Stanford Financial Group; Leroy King, administratorul si presedintele executiv al Comisiei Regulatorii a Serviciilor Financiare pentru zona Antigua si Barbuda. Acesta din urma se pare ca ar fi acceptat mita pentru a asigura ca Stanford International Bank nu va fi controlata si supervizata de inspectori din Antigua sau America.
O alta persoana acuzata de infractiuni este James M. Davis, directorul financiar al Stanford Financial Group pentru rolul avut in perpetuarea acestor infractiuni, cat si un alt angajat care l-a ajutat la distrugerea documentelor companiei.
Din actele de acuzare reiese ca Stanford International Bank a oferit prin consultantii sai financiari Certificate de Depozit cu dobanzi false, mult mai mari decat cele oferite in SUA. Banca a ascuns clientilor sai situatia financiara a institutiei si strategiile sale de investitii. Stanford a colectat, miliarde de dolari de la investitorii care si-au pus increderea si economiile lor de-o viata, si folosit in mod ilegal aceste sume, uneori in interes personal. Aproximativ 1,6 miliarde de dolari se pare ca au fost folositi sub forma de imprumut, in nume personal, de catre Stanford.
Conform directorului asistent FBI Kevin Perkins, agentia a consemnat in ultima vreme o crestere a infractiunilor de acest gen. In ultimele 18 luni, FBI a deschis aproximativ 100 de noi astfel de cazuri multe din ele implicand sume care depasesc 20 de milioane de dolari.

"Astfel de excroherii financiare sunt o prioritate de top pentru departamentul de Investigatii criminale ale FBI" a declarat Perkins.
" Suntem constienti de impactul economic pe care aceste infractiuni le au asupra increderii investitorilor, si-a economiei in general." a declarat procurorul Tim Johnson, din Districtul de Sud al statului Texas. “Investitorii trebuie sa fie asigurati si protejati de astfeld e persoane corupte care comit astfel de fapte care-i priveaza de investitiile lor" a mai adaugat acesta.

Cititi si:

Comentarii

Anonim a spus…
Sunt curios cit timp vor mai fi arestari de-astea surpriza aici in States, si daca ceea ce se vede e doar virful aisberg-ului..unde se va ajunge ?
Personal sunt dezamagit la culme de tot ce misca in Romania. Cei de sus de la putere traiesc intr-o minciuna totala de 20 ani incoace.Averile lor si luxul exorbitant in care traiesc nu se compara cu ce a avut Ceausescu. Ma refer la cei care tin cu dintii de scaune, Nastase, Iliescu,Hrebe,baronul mare al Bancii Nationale, Isarescu, care toti la un loc daca le-ar fi adunate averile si proprietatile ar putea constitui plata tuturor datoriilor Romaniei. Iliescu care s-a zbatut sa fie scos de sub directa implicare cu minerii dar care cunoaste in amanuntime toate sforile trase din 1989 incoace in Romania. In tara asta dintre Carpati s-a facut pina acum experienta pe rabdarea populatiei, pe naivitatea celor care au ramas si mai cred in "libertatea democratiei". Am crezut si eu in schimbarile din Romania dar am observat ca cei de la Guvern isi bat joc efectiv de popor. Sa sustii niste cretini gen Vadim si Becali sa te reprezinte la Parlamentul European este curata nebunie. Presa din intreaga lume ne-a ris si criticat in felurite moduri. Iar daca e adevarat ce se spune despre European Gheto Region, se pare ca tara din Carpati va deveni un refugiu fortat, vom fi martori unui exod masiv fortat de Guvernul noului Stat European ( cu toate procedurile legale)a tuturor nomazilor raspinditi pe teritoriul European. Ceea ce se preconizeaza pentru Romania va fi un experimet pilot, un fel de Provincie Autonoma a tuturor Nomazilor. Probabil nici atunci nu vor fi romani constienti de dramatismul situatiei si se vor fi gasit si atunci suficienti mincatori de ciolane care vor absorbi fonduri europene de dezvoltare a regiunilor populate cu tigani strinsi din toata Europa.
Este o dementa totala sa acorzi unui bolnav mintal Vadim Tudor poetul comunist al PCR si unui psihopat cronic cu nume de cioban italian. Traiasca anarhia si senzatia de libertate din "Grinarul Europei" de altadata.
Marian Petruta a spus…
astfel de arestari/puneri sub acuzare sunt frecvente, si sunt extrem de numeroase.
din pacate multe din ele devin o obisnuinta si nici nu prea se mai vorbeste de ele.
personal sunt uimit de numarul lor pe catre il vad destul de frecvent.
intrebarea este unde au fost institutiile care trebuiau sa supravegheze aceste banci?! ce-au facut pana a cum? au dormit?

cat priveste romania, ce sa mai comentam.....america ofera acum prilejul celor dion Romania sa compare si sa spuna cum de curand a facut-o maestrul financiar FNI, Sorin Ovidiu Vantu, care nu se simte deloc vinovat de ce-a facut aratand cu degetul la ce s-a intamplat in prezent la nivel modial pe piata financiara....sigura diferenta este ca aici sunt convins ca multi vor petrece timp pe la racoare, ceea ce nu prea s-a intamplat cu SOV.

cat priveste Vadim si Gigi, sunt alegerea poporului au ales ceea ce sunt, cei doi sunt o reflectie a unei parti destul de insemnate a societatii romanesti, ca ne convine ca nu.
iar celorlalti le revine vina de a nu fi interesati de ce se intampla in politica si indeplinirea datoriei de a merge la VOT !