Michael Jackson: amintiri povestite de cei care l-au cunoscut

Un fan MJ pozand











De vorba cu Gordon Keith cel care a descoperit si lansat The Jackson Five, respectiv Michael Jackson, in Gary, Indiana.

(foto: Gordon Keith la casa unde s-a nascut si copilarit Jackson pana la varsta de aproximativ 11 ani cand a inceput sa faca turneee si sa devina faimos.)
Gordon Keith era proprietarul si managerul casei de inregistrari Steeltown Records.
Cum i-a descoperit, cum au plecat apoi la o alta casa care le-a oferit mai multi bani, cum au fost abuzati fratii Jackson de tatal lor, Joe, cat si alte detalii de care isi mai aminteste el despre Michael Jackson, puteti afla in interviul oferit de acesta in exclusivitate.

Haideti sa ne intoarcem inapoi in timp. Cand ati cunoscut-o pe familia Jackson?
I-am intalnit candva prin Octombrie 1967. I-am intalnit pentru ca eu ii cautam. Le-am vazut poza pe un poster si mi s-au parut interesanti. Mi se pareau deopotriva talentati si diciplinati. Erau super.
Ce faceati la vremea respectiva?
Incercam sa gasesc un grup cu care sa fac inregistrari.

Erati deci in industria muzicala?
Da, eram proprietarul casei de inregistrari Steeltown Records.

Cum au mers treburile?
Au mers bine. Chiar foarte bine as spune. A trebuit sa gasesc alti cativa membrii care sa ajute cu partea vocala, pentru ca la vremea respectiva doar Michael, Jermaine si Jackie aveau voci bune, ceilalti nu prea cantau bine. Va trebui sa-i acord credit lui Berry Gordy si Motown Records pentru faptul ca au reusit mai tarziu sa-i invete si pe pe ceilali sa cante, ca eu n-am reusit.

Cum era Michael Jackson?
Nemaipomenit. Era totdeauna super, era relaxat, zambea, era un baiat fericit, ceea ce iti doresti de la un fiu tanar ca el.

Dumneavoastra i-ati descoperit, i-ati pus pe scena, si pe urma ce s-a intamplat?
Ei si-au facu treaba pe scena, toata lumea s-a indragostit de ei pentru ca erau foarte buni si erau si foarte simpatici.

Iar ei au fugit apoi la o alta casa de inregistrari....
Da, asa au facut. Noi o numim dubla intersectie. A fost o miscare ilegala facuta de ei. Dar la vremea respectiva nu aveam puterea si banii necesari sa-i impiedic sa plece.

Ati avut chiar un proces impotriva lor, nu?!
Nu a fost vorba de o actionare in justitie pentru incalcarea contractului, pentru ca nu aveam putere financiara pentru asta atunci. I-am dat insa in judecata mai tarziu pentru ca au luat numele unei alte formatii pe care am avut-o, Ripples and Waves, cat si doua melodii: Let me carry your school books si I never had a girl. Procesul a durat vreo 10 ani, am castigat parte din el dar nu am primit inca bani nici pana acum.

Cum era atmosfera din casa familiei Jackson, cand au inceput sa cante ?
Parea sa fie o atmosfera placuta. N-am detectat la vremea respeciva ca Joseph isi abuza copii. Toata lumea parea sa fie foarte fericita.

Cand ati aflat ca acesta isi abuza copii, in special pe Michael?
Nu pot sa spun exact cand. Dar am aflat si eu despre asta. Chiar am inregistrari video cu cei care mi-au povestit despre abuzuri. Am chiar si declaratii legalizate ale unora din ei, despre acele abuzuri. Una este chiar a tobosarului care a facut parte din formatia The Jackson Five, numele lui este Johnny Jackson, care a decedat acum doi ani.

Abuzurile erau doar aspura lui Michael sau si a celorlalti?
Toti baietii inafara de cei mai mici care nu cantau si Janet. In rest toti au fost abuzati.

De ce credeti ca au fost abuzati, ca nu cantau destul de bine...?!
Nu. Era vorba de alt fel de abuzuri. Acesta i-a abuzat atat fizic cat si sexual. Erau printre cei din grup si anturajul formatiei, homosexuali si pedofili. Unul din ei era binecunoscut in comunitate ca fiind pedofil, si din cate am inteles pentru ca a abuzat prea mult de Michael, a fost dat intr-un final afara.

Asta explica atitudinea pe care mai tarziu Michael Jackson a avut-o fata de tatal sau?!
Absolut.

Ce altceva va mai amintiti despre Michael?
A avut o inima de aur. O persoana foarte amabila, careia ii pasa si ajuta foarte mult.

Ati mai pastrat legatura cu el?
Am incercat, dar tatal lor, Joseph, m-a impiedicat sa mai pot lua contact cu el. Daca as fi putut sa tine legatura cu Michael, acesta ar fi fost inca in viata acum.

Credeti asta?
Da. I-as fi spus cand gresea. Michael a avut in jurul sau foarte multe persoane care spuneau totdeauna "DA" la tot ce vroia el. Eu i-as fi spus "NU". Eu, nu sunt genul de om care sa zica "DA" la orice.

EXCLUSIVITATE





Keith Gordon despre Michael Jackson





De vorba cu vecina lui Michael Jackson


Jackson's friend




Varul lui Michael Jackson 1




De vorba cu varul lui Michael Jackson 2
Cititi si:
Locul unde s-a nascut Michael Jackson



Comentarii

Anonim a spus…
Toate vedetele actuale au un inceput pubertin, fie pasesc cu sfiala in lumea muzicii sau filmului fie sunt lansate la vre-un concurs gen "American Idol" or "America got talent". Britney Spears fata cuminte depistata in lumea showbizz-uli a transformat dintr-o sopranista in Corul Bisericii locale, o diva a penibilului si scandalulilor din Media. Jessica Simpson, Christina Aguillera, Milley Cyrus, sunt alte exemple concludente. Jona's brothers vor evolua si ei ciudat iar generatiile viitoare vor constata in ce fel vor dobindi celebritatea si ce pret vor plati.
Chiar si in Romania, Mihaela Radulescu a intrat in Bucuresti ca sofer de troleibuz, apoi sofer la taxi si remarcata pentru ca mereu cinta cind invirtea "covrigul" a ajuns sa fie curtata de spuma Bucurestiunului muzical sau media.Sau Cotabita cantor la o Biserica Ortodoxa. Exemple pot fi suficiente, felul cum au ajuns sa urce in piramida celebritatilor spune totul.
Anonim a spus…
Deci iata dovada ca a fost abuzat sexual la o virsta frageda si ca a devenit el la rindul lui un abuzator! Neverland sexual scandal..
zuza a spus…
sincer......... sunt dezgustata de atat rautate si prostie.de ce trebuie sa credemt ot ce e rau si daca tot vrem sa fim la curent cu ce se intampla in lume macar sa stim adevarul nu vorbe in vant. acum de cand nu mai este MJ toata lumea are ceva de spus despre el. si culmea este ca se continua pe aceasi line . ba e pedofil, ba mai nou se pare ca a fost abuzat si sexual nu numai ca a fost batut de tatal sau ba era homosexual ba nu mai e , ba era steril dar are copii in toata lumea ba era periculos de inteligent ba era stagnat undeva la o minte de copil de 10 ani si lista ar putea continua pana la Craciun dar ma opersc ca obosesc sa scriu atat. De ce naiba nu puteti sa l apreciati ca artist sa l apreciati ca a donat un munte de bani pt actiuni caritabile sau daca nu va intereseaza ce a facut bun pe asta lume , ignotati l si lasati l in pace, ca orice ati scrie de rau de el nimeni nu va mai ia in seama .poate ca a fost odata lumea oarba dar se mai desteapta lumea incepe sa mai vada in jur asa ca mai go si mai lasati l pacepe MJ ca nimeni nici intr o mie de ani nu v a ajunge si nu v a fi de talia lui .despre MJ cred ca si pinguinii de la Polul Sud stiau si faceau si ei pe Oceanul Inghetat un moonwalk dar de voi cine a stiut ? si cine stie? acum prin orice mijloc incercati sa va asociati in orice context numele vostru cu cel care a fost si v a ramane unic in istoria muzicii si un mare nume pe planeta. no............ zau asa sunteti penibili mai lasati ne.stiti voi ca a fost abuzat sexual MJ....... ati stat si ati tinut lumanarea....... si uite ce constatare inteligenta........... de aia a abuzat si el.......hm desi au iesit in fata nenorocitii care l au acuzat si au recunoscut ca nu s a intamplat asa ceva , voi in marinimia voastra continuati ca o placa stricata si spuneti ca da a abuzat sexual copii la Neverland....... dar daca ati fi avut vreun copil bolnav de vreo boala inurabila si MJ s ar fi oferit sa va ajute ar fi fost bine nu? asa cum a facut si cu nenorocitul ala de Gavin Arvizo
zuza a spus…
oameni buni de aici si de pertutindeni- spuneti mi voi cei care aveti copii , care parinte indiferent cat de animal si de imbecil ar fi , ar sta cu mainile in san si sa se uite sau sa stie ca este abuzat copilul sau? ca eu nu inteleg.
am inteles ca Joe il batea pe Mike, dar il batea ca asa il ducea pe le capul , dar cati copii au fost batuti de parinti . nu sunt adepta bataii pt copii dar de cate ori nu v a enervat copilul si v a venea sa dati cu el de pereti/ dar de aici si pana la al abuza sexual tu ca parinte si sa mai lasi si pe alti e cale lunga daca nu chiar aberant . asa ca incercati sa luati lucrurile asa incet si cu judecata . o fi fost el Joe sapaima vampirilor dar era si el tata inainte de orice. e una sa ti bati copilul si e alta abuzul sexual sau mai rau sa fi de acord ca un strain sa faca asta copilului tau.
serena a spus…
zuza, Good Point!