VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Autoritatile americane condamna taios pe scotieni


Intr-o scrisoare trimisa de directorul FBI Robert S. Mueller, III, catre secretarul scotian Kenny MacAskill, in cursul zilei de ieri, partea americana condamna taios decizia de a-l fi eliberat pe teroristul libian, Abdel Basset Mohamed al-Megrahi.
Robert Mueller declara ca de-a lungul carierei sale, printre care avand si cea de procuror, si-a facut o regula personala in a nu pune sub semnul intrebarii deciziile altor procurori. Tinand insa cont de faptul ca a fost inmplicat in mod direct in investigatia din 1991, cand Megrahi a fost pus sub acuzare, directorul actual al FBI renunta la practica, condamnand si punand sub semnul intrebarii eliberarea lui Megrahi, pe motiv de compasiune, deoarece acesta are cancer intr-o faza avansata.

"Actiunea de eliberare a lui Megrahi este inexplicabila si in detrimentul cauzei justitiei. Actiunea dumneavoastra este o insulta la adresa justitiei. Actiunea dumneavoastra da satisfactie teroristilor din lumea intreaga, fiind convinsi ca indiferent de calitatea investigatiilor, condamnarea data de catre juriu si sentinta finala pentru crima savarsita, teroristii vor putea fi eliberati de catre decizia unei persoane, pe motiv de compasiune. Decizia luata il recompenseaza pe terorist chiar daca niciodata nu si-a recunoscut vina pentru faptele sale, iar guvernul libian nu a facut niciodata publice numele si rolul celorlalti responsabili de atentat.
Decizia luata este un mod de a le rade in fata celor afectati de tragedia celor 270 de oameni morti la Lockerbie; fata de sutele de voluntari care au ajutat la recuperarea ramasitelor avionului; fata de sutele de agenti FBI si politia Scotiana, care a demarat o investigatie globala fara precedent pentru identificarea celor responsabili; fata de procurorii care au muncit ani la rand, si in unele cazurii o intreaga cariera, sa se faca justitie in acest caz.
Cea mai importanta este insa palma data familiilor indurerate care i-au pierdut pe cei dragi pe 21, Decembrie, 1989. Lucrurile ramase si adunate pentru identificare, in urma tragediei povestesc aceasta durere: pantoful de sport al unui copil, bluza unui student care se intorcea de sarbatori acasa la familie, jucaria dintr-o valiza a unui om de afaceri care venea acasa sa petreaca Craciunul cu sotia si copii....
Ati aprobabt aceasta decizie fara sa va ganditi si la partenerii care au participat in investigatie si pedepsit responsabilii acelei tragedi. Cu toate ca FBI si politia Scotiana au lucrat cot la cot pentru a prinde pe cei responsabili, acum nu ne-ati mai consultat, preferand sa luati singuri decizia in spatele unui fraze opace de genul "nevoia pentru compasiune.
Ati dat familiilor si membrilor celor care au murit un motiv in plus de frustrare si intristare. Ati oferit lui Megrahi un jubiliant "bun venit" acasa in Tripoli.
Va intreb, unde este justitia?
" concluzioneaza Robert S. Mueller.
Cititi si:

Comentarii