VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Inchisorile CIA: unele exista, altele nu prea....

Zilele trecute ziarul New York Times facea cateva dezvaluiri incediare cu privire la existenta unor inchisori in cateva tari din estul Europei. Printre tarile mentionate se afla si Romania. Presupusa inchisoare fiind amenajata special undeva prin zona centrala a Bucurestiului. Autoritatile romane au neagat cu vehementa atat in trecut cat si in present existenta unor astfel de locatii, cat si orice cunostinta cu privire la posibila lor existenta, cu toate ca aeroporturile romanesti au servit la numeroase opriri pe care avioane CIA le-au facut in drumul lor spre alte destinatii.
De unde nu-i foc nu iese fum, asa ca si Romania cu siguranta ca daca le-au dat pe tava aeroporturile la americani, de ce nu le-ar da si alte cladiri pe care sa le transforme peste noapte in inchisori de tortura.

Pana in prezent cea mai recunoscuta inchisoare ramane cea de la Guanatanamo Bay, pe care presedintele Obama a promis ca o va inchide pana anul viitor. Candace Gorman este o avocata din Chicago care militeaza pentru drepturile omului si drepturile civile ale cetatenilor. De cativa ani buni reprezinta in mod voluntar pe doi dintre detinutii din inchisoarea Guantanamo. Pentru ca aceasta munca ii lua mare parte din timp, s-a lasat de munca de avocat al drepturilor civile si s-a concentrat in ai ajuta pe cei doi detinuti. Aceasta circula in mod frecvent intre America si Europa, participand in mod regulat la intalniri cu membrii ai Curtii Internationale de la Haga care ancheteaza crimele de razboi. Intenti ei fiind nu doar de a-i elibera pe cei doi detinuti, care de mai bine de 7 ani sunt inchisi fara a fi judecati sau sa li se fi adus vreun capat de acuzare, ci si de a-i trage la raspundere pe membrii fostei administratii Bush, pentru crime de razboi si incalcarea flagranta a drepturilor omului.

Intr-un dialog radiofonic, aceasta povesteste greutatile pe care le-a intampinat incercand sa ii reprezinte pe cei doi clienti ai sai. Avocatii care reprezinta prizonierii din Guantanamo, au un birou in Washington DC intr-o locatie tinuta foarte secret. Acolo avocatii pot consulta orice document cu privire la clientii lor insa fara a putea sa scoata nimic inafara. La un moment dat unul din clientii ei, i-a trimis o scrisoare si o fotografie cu un camp cu flori, drept multumire pentru efortul ei. Fotografia a devenit document clasificat doar pentru ca pe ea era trecut un numar care reprezenta celula in care acesta era inchis.


Tortura sub administratia Bush-Guantanamo Bay

Cititi si:

Tortura sub administratia Bush

Comentarii