VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Avocat condamnat la 10 ani de inchisoare pentru "Ponzi" scheme

Autoritatile federale din statul american Georgia au anuntat ieri ca ROBERT P. COPELAND, de 47 de ani, din Marietta, Georgia a fost condamnat la 10 ani si o luna de inchisoare pentru frauda intr-o investitie piramidala de peste 40 de milioane de dolari, numita si "Ponzi" scheme.

Pe langa pedeapsa acesta a mai primit 3 ani de supraveghere si plata a 16,7 milioane de dolari. Judecatorul a dispus de asemenea confiscarea a 12 proprietati imobiliare, a banilor din banca, a unor lucrari de arta, bijuterii, masini si actiuni la diferite companii. Sentinta vine dupa ce pe 9 aprilie, 2009 Copeland a pledat vinovat pentru faptele sale.
Copeland avea un birou de avocatura si de investitii imobiliare. Acesta se pare ca solicita celor pe care ii intalnea la diferite seminarii sa isi puna banii in investitiile sale financiar-bancare si-n diferite proiecte imobiliare. Acesta oferea chiar comisioane frumoase celor care ii recomandau sau aduceau si alti investitori.
Intre 2004 si 2009 acesta a promis investitorilor dobanzi de pana la 15% pentru termene de 6-12 luni. In acest fel a reusit sa atraga sute de investitori din toata America, adunand peste 40 de milioane de dolari de la persoane fizice si chiar fonduri de pensii.
In mai aproape toate cazurile investitiile sau titlurile de investitii oferite oamenilor, erau false, in spatele lor neexistand nici o baza materiala reala, metoda practicata fiind cea piramidala, vechii investitori erau platiti din banii ultimilor investitori. La inceputul lui 2009 cand a fost descoperit si arestat acesta datora peste 28 de milioane de dolari la peste 128 de investitori.


Cititi si:

Comentarii