VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Luni a fost zi libera pentru autoritatile din Chicago


Functionarii publici din Chicago au primit ieri zi libera fara plata. In incercarea de a salva aproximativ 8 milioane de dolari, autoritatile din Chicago de la : functionari ai primariei, angajati ai bibliotecilor locale, spital, sau ai serviciilor de curatenie, au luat vacanta pentru o zi.

Aproximativ 11,000 de angajati au stat acasa, si o vor face din nou dupa Ziua Recunostintei si in ajunul Craciunului, pentru a reduce din deficitul bugetar al orasului. Economisirea facuta este insa doar o picatura intr-un buget deficitar estimat la aproximativ 300 de milioane de dolari.

"Prefer aceasta metoda, cu cele trei zile libere neplatite, decat sa avem mai multi oameni care isi pierd locurile de munca" declara pentru o televiziune locala un muncitor constructor angajat al primariei.

Din fericire pentru romanii, foarte multi locuiesc prin suburbi, si nu au neaparat contact direct cu primaria din Chicago, deci putem spune ca au fost mai putin afectati.
Cat priveste serviciul de salubritate poate fi considerat ca o zi de sarbatoare cand pur si simplu se decaleaza cu o zi curatenia.
Chicagoanii au fost luati putin prin surprindere de masura, mai ales cei care au avut nevoie de serviciile primariei, dar oameni sunt intelegatori cu situatia economica actuala si sunt totusi solidari.
Nu toata lume a stiut de masura luata, mai ales daca nu citesti ziarele sau urmaresti stirile locale.....asa ca unii au fost luati putin prin surprindere, dar lumea este totusi foarte toleranta cu o astfel de masura.
Politia, pompierii si serviciul de urgenta 911 au functionat insa normal.

O metoda care se simte pe timp de criza este marirea numarului de amenzi care sa aduca bani la buget, politistii sunt mai zelosi in a-si face treaba; am simtit-o asta pe propria piele acum cateva zile la aeroportul O'Hare unde am condus pe cineva care mergea in Romania. L-am ajutat cu caratul bagajului de la masina pana la intrarea in aeroport si cand m-am intros, ( a durat 2-3 minute) era o tanti de culoare care incepea sa scrie amenda.... I-am explicat eu ca plecam... dar degeaba...ma cadorisit cu o amenda de 60$. Bineinteles ca am trimsi o contestatie si astept sa vedem ce zic cei de la municipalitate, ma iarta sau nu?! ..la cum sta treaba insa ....

Comentarii