Sponsorizezi, candidezi si castigi


Update 10, August 2009

Citez din regulamentul de concurs al organizatorilor Miss Diaspora din Romania.
Preselectiile pentru finala concursului Miss Diaspora se fac:

- in cadrul unor spectacole organizate de parteneri (nr. in cazul nostru Dan Tomei si Miss Romania USA Inc.)
- direct de catre organizatori,( nr. cei din Romania) in urma studierii formularelor de inscriere, pentru concurentele din tari in care nu exista parteneri de organizare.
Din regulament se intelege urmatorul lucru: daca nu exista spectacol, nu exista parteneri( adica Dand Tomei & Co). Nu exista parteneri, atunci aleg cei din Romania pe concurenta la Miss Diaspora.

Citez din declaratia de presa a lui Dan Tomei/ Miss Romania USA:
" In acest an datorita programarii concursului Miss Romania USA pe data de 23 August (nr. de ce oare dupa si nu inainte, ca si in 2007-2008?!) , la o saptamana dupa incheierea evenimentului Miss Diaspora la Callatis, reprezentantii Miss Diaspora in SUA au determinat reprezentanta din acest an fara desfasurarea unui eveniment cu public, organizat pana acum in acest fel la alegerea lor si nu la cerinta Pro Familia sau Miss Diaspora."(nr. inseamna ca Dan Tomei habar nu are de regulament)

Daca concurenta se alege fara concurs, Miss Romania USA inseamna ca nu exista ca si partener in America (oricum nu prea exista legal ca MISS RO USA a fost dizolvata in 2008 - vezi foto link: cautati compania Miss Romania USA ) si aleg cei din Romania reprezentanta, iar daca exista trebuia organizat concurs. Oare nu este clar regulamentul?!


Marcie Streza din Adison, Illinois a fost delegata sa ne reprezinte la concursul Miss Diaspora de la Callatis.
Din poze reiese ca e frumoasa, din propriile afirmatii reiese ca este talentata si muncitoare, lucrand ca si secretara la o companie. Este pasionata de cantatul la vioara, si isi doreste sa "dezvolte afacerile familiei- o agentie de voiaj (MGA Cruise) si un magazin de haine (Anthony's Formal Wear)". Foarte frumose, pana acum, aspiratiile tinerei, doar ca pura "intamplare" face ca cele doua firme pe care vrea sa le dezvolte sunt "intamplator" sponsorii de baza ai Miss Romania USA.


Nu stiu cum o fi prin alte tari dar aici in America la orice concurs care se organizeaza, cei care au ceva in comun cu organizarea lui, si chiar rudele lor, sunt descalificati din start in a putea candida. Regula, se pare ca organizatorii Miss Romania USA, nu o aplica si pentru familia Streza, care se pare ca sunt sponsori, candidati si castigatori, propria fiica fiind pur si simplu desemnata ca sa reprezinte comunitatea romaneasca din Statele Unite. Tot "intamplator" desemnarea domnisoarei Streza s-a facut fara a se organiza un concurs prealabil, sau cel putin presa din America nu a fost informata sau invitata la un astfel de eveniment.

Am fi curiosi sa aflam si noi cate fete au mai concurat pentru aceasta pozitie, daca si parintii lor au putut sa sponsorizeze evenimentul, cine a facut parte din juriu si unde s-a desfasurat evenimentul?! Doar cateva intrebari legitime pe care si le pune credem orice tanara romanca dornica sa fie aleasa Miss Diaspora USA .

In plus dorim sa aflam daca nu cumva este parte din regulament ca sponsorii sa fie de origine romana si sa aibe obligatoriu si fete care sa participe in concurs?!

Ar mai fi o explicatie, fiind recesiune poate ca organizatorii au incercat sa reduca si ei cheltuielile organizatorice, sa salveze dolarii, pentru a-si putea platii zecile de mii de dolari restante de la editia 2007 a Miss Romania USA.
Cititi si:

Comentarii

MG a spus…
Asta e...practicile romanesti aplicate in SUA...ce ne mai miram?
Anonim a spus…
rusine ... se pare ca nu vom scapa niciodata de oile negre ... si de zestrea noastra de "tragatori de sfori si datatori de spagi"
de altfel nu cred ca ar fi avut acele companii daca nu erau expertzi in aceste calitatzi unicat, des intalnite la romani ...
mutumim ptr. adevar ... mai asteptam si altele
Anonim a spus…
Era de asteptat nu?!?!?!

S-a inceput cu principiu ... continua imediat ROMANESTE.
Anonim a spus…
Mi-am pierdut de mult timp interesul pentru enevimentele romanesti din Chicago. in legatura cu Miss Romania USA, le propun sa isi mute cortul in Romania, "afacerile" lor ar avea mai mult succes in tara mama... si o dedicatie speciala de la un roman plictisit de profesionalismul balcanic gen Miss Romania USA: http://www.youtube.com/watch?v=Q3SWjtcmzoc
Anonim a spus…
seamana putin fata cu EBA........
e plina de "succesuri".
Pentru detalii si lamuriri

http://www.missromaniausa.com/missdiasporaromaniausa.html
COSanZana a spus…
nu mai aveam nevoie de lamuriri, ne-am lamurit deja, concursul nu a mai avut loc, desemnarea s-a facut ca era fata "reprezentativa"...pe firmele lu mama, reprezenta pe cei doi sponsori ai fameliei, adica cele doua afaceri...ne-am prins
noi de asta nu ne mai trebuie detalii suplimentare...
piticot a spus…
Ce-i freaca grija pe carcotasi???
Important este ca a facut fata cu brio acestui concurs de Miss in RO;
In rest...nu mai bacalariti atat ca prea va apasati cu fruntea de buricul meu!!!
Bravo Marcie!!!
P.S. Scuze pentru cuvintele neortodoxe folosite.
S.Sere,suflet calator.
Alina a spus…
bravo, Marcie, bine ca ai castigat concursul sponsorizat de mama si tata.....
reprezinti pe Dan Tomei care te-a trimis si pe sponsori, dar nu Diaspora din America....
Marian Petruta a spus…
Citez din regulamentul de preseelctie de pe situl oficial Miss Diaspora:

Preselectiile pentru finala concursului Miss Diaspora se fac:

- in cadrul unor spectacole organizate de parteneri (nr. in cazul nostru Miss Romania USA si Dan Tomei)
- direct de catre organizatori(nr. adica cei din Romania), in urma studierii formularelor de inscriere, pentru concurentele din tari in care nu exista parteneri de organizare.

In America exista parteneri care sa organizeze concursul,respectiv Miss Romanai USA/Dan Tomei, care l-au organizat in 2007 si 2008; si care culmea organizeaza concurul la o saptamana dupa concursul de la Callatis....dar culmea au desemnat deja cine ne reprezinta....interesant, nu-i asa?!
Gabe Streza a spus…
Dacă doriţi ca Adevărul, mergeţi la

http://www.missromaniausa.com/missdiasporaromaniausa.html

Aceste acuzaţii sunt complet false. Marcie a castigat concursul din cauza ei pasiune pentru cultura română şi ei multe talente. Ea este absolut cel mai bun candidat din America. Noi ar trebui să fie sprijinirea ea!

Bravo, Marcie!
Anonim a spus…
Eu ma-m inscris la o competie (pageant) in statul meu aici in SUA, si nimeni nu a zis ca sponsuri mei nu poate sa fi-e cineva pe care il cunosti. Deci eu nu vad nimic rau cu faptul ca fata a putut sa fi-e sponsorizat de firma familiei iei. Este un plus pentru iea...nu este vina la nimeni. Don't use the idea that ALL American organizations require you to not associate with sponsors that you know...look into it in depth before you state something like this. Thanks!
Marian Petruta a spus…
pt ultimii doi anonimi:
1. poti sa ai sposor personal pe mama, tata, bunica si pisica...nu are nimeni treaba, dar cand sponsorul oficial al evenimentului, atentie, al evenimentului si nu cel personal, este firma lui mama sau tata atunci asta se numeste conflict de interese, pentru ca descalifica alte participante care nu au parinti cu firma ca sponsor al EVENIMENTULUI.

2.acuzatiile venite de la anonimi/anonime nu sunt decat bune de aruncat la gunoi, si ele vor fi sterse in urmatoarele 24 de ore daca persoana care le-a postat nu are si curajul sa isi dea numele si sa aduca dovezi ca eu as fi fost prietenul ei pe nu stiu unde si as fi agresat-o din nu stiu ce motive...
chiar sunt curios cine se ascunde in spatele anonimatului.
Anonim a spus…
When ladies sign up for a pageant, they are asked to provide the organization with a list of their sponsors, of which get listed in the events program, website, and other literature published by the organization. This at least is what this particular pageant did that I signed up for. So, it's the same thing that is going on here. What's wrong with that?
Elisabeta a spus…
Pacat de ce au mai venit celelalte concurente ?daca este din start desemnata cistigatoarea? ele nu au sponsorii!dar au FRUMUSETE !ar trebui facute si preliminariile,sa vada si cit de bine stiu limba Romana ,cultura si obiceiuri asta pentru a vedea cit le-a fost insuflat dragostea pentru acesta tara minunata ,dar cum spunea cineva cu "TRAGATORI DE SFORI pentru asta mi-e rusine ca sunt ROMAN
Andreea NYC a spus…
Preselectii
Preselectiile pentru finala concursului Miss Diaspora se fac:

- in cadrul unor spectacole organizate de parteneri
- direct de catre organizatori, in urma studierii formularelor de inscriere, pentru concurentele din tari in care nu exista parteneri de organizare.
http://www.missdiaspora.ro/informatii
Organizatorii din America nu cunosc nici propriul regulament, iar ceilalti care isi dau cu parerea fara sa inteleaga limba romana, apoi mai scriu in engleza, ar trebui sa mai treaca pe la scoala.
Gabi a spus…
Marian Petruța: A GREAT example of bad journalism.

Everything was clarified on the Miss Diaspora USA website.

Enough with the rumors.
Marian Petruta a spus…
Gabi draga, stiu ca adevarul deranjeaza, daca sti sa citesti iti recomand si sa studiezi regulamentul Miss Diaspora si nu povestile lui Dan Tomei...
Larisa a spus…
Tu fata!!! La Andreea ma refer...In primul loc...take that NYC off from where your name is. You don't deserve to represent the red, white, and blue...of if you would better understand, United States of America!

Sa fi mindra ca sunt persoana nascute in SUA care sunt de origina romana...care a invata sa scrie si sa citeste limba romana singuri...

Honey, aici este U S of freakin A!! This discussion is about Miss Romania USA sau Miss Diaspora USA!! What don't you get? It's a bilingual site...the blog's writer is from USA even if he is Romanian....If you are so dignified to insult people like you have...go back to your damn country!!! You're probably better accepted there with all the other ignorant Romanians. wowwwwww...

Zece sa fi mandra ca esti roman?!?
Dar cum sa fii cand ai oameni ca fata asta sa te decurajeaza...You disgust me!
Larisa a spus…
Tu fata!!! La Andreea ma refer...In primul loc...take that NYC off from where your name is. You don't deserve to represent the red, white, and blue...of if you would better understand, United States of America!

Sa fi mindra ca sunt persoana nascute in SUA care sunt de origina romana...care a invata sa scrie si sa citeste limba romana singuri...

Honey, aici este U S of freakin A!! This discussion is about Miss Romania USA sau Miss Diaspora USA!! What don't you get? It's a bilingual site...the blog's writer is from USA even if he is Romanian....If you are so dignified (my bad, do you need a dictionary?) to insult people like you have...go back to your damn country!!! You're probably better accepted there with all the other ignorant Romanians. wowwwwww...

Zece sa fi mandra ca esti roman?!?
Dar cum sa fii cand ai oameni ca fata asta sa te decurajeaza...You disgust me!

Sorry Marian, but that was unnecessary on her part!
Anonim a spus…
cata polemica pe marginea Miss Ro USA.. by the way.. who gives a shit about it sa ridice mana sus!I I did...anybody else?!
Andreea NYC a spus…
give me your address in MI so I can send you a gift: O carte de Gramatica a limbii Romane!!
fetito, faci niste dezacorduri gramaticale, de se sperie lumea cand citeste, "daca nu vorbeste bine romaneste la tine, ciocu mic" Back to school girl!
o fi USA aici dar fetele astea merg in Romania, si sunt date pe televiziunea nationala, ce o sa arate cand vorbesc asa prost romaneste ca tine? prostia poate...
Anonim a spus…
First off...nu sunt din MI...You are pathetic...that's all that can be said. The girls aren't expected to speak perfectly. It's admired when they are born in different countries, out of Romanian parents, and still learn to speak it. It doesn't make them stupid...They speak more than one language. Let's hear you perfect the English language. Check out the rest of the girls in the Miss Diaspora pageant...not all of them speak perfect Romanian...Youtube them! It's not a pageant for the girls living in Romania, therefore the language barrier is accepted.....that's why they use the word DIASPORA. This is stupid. I'm arguing with an uneducated individual and I don't care enough to continue proving a point that is obviously misunderstood by an ignorant, uneducated, sorry excuse for living in the USA, Romanian. CEAU!
AndreeaNYC a spus…
mda, se pare ca nu doar ca esti din Michigan, vorbesti prost romaneste, ci si minti cu nerusinare.....
Elisabeta a spus…
Miine este concursul !!va doresc vizionare placuta si sa votati !din tot sufletul concurenta care merita intradevar!care vorbeste perfect romaneste de aici veti vedea cit de des a fost in tara in care s-a nascut si cit ia fost insuflat dragostea de tara.Natural toate sunt frumusele insa trebe sa aibe si cultura
Larisa a spus…
You know what's quite funny after your argument with me...Alina Stoiadin from Australia received 2nd place...listen to how broken she speaks Romanian...and omgsh she WON something! ...so point proven.

Check her out at:
http://www.youtube.com/watch?v=v9fglk1KjCg