Sotomayor confirmata la justitie

(AP foto: Sotomayor si presedintele Obama in fundal)
Senatul american a confirmat astazi pe Sonia Sotomayor, ca prima femeie de origine hispanica care ocupa aceasta importanta functie la Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite. Numirea ei vine dupa lungi interviuri si vehemente contestari din partea republicanilor. Acestia din urma au declarat insa ca in ciuda faptului ca nu sunt de acord cu unele puncte de vedere pe care aceasta le are, Sotomayor, este totusi foarte calificata pentru inalta functie pe care o va ocupa.
Sotomayor a fost judecator federal, este in varsta de 55 de ani, si a treia femeie care ocupa aceasta functie in istoria acestei institutii.
S-a anscut in Bronx , NY provine dintr-o familie de imigranti portoricani, tatal murind cand avea 9 ani, ea fiind crescuta doar de mama. A absolvit Princeton University si Yale Law School.
In 1991 a fost nominalizata de catre presedintele Bush Sr. pentru o pozitie intr-un district din statul New York. In 1998 a fost confirmata la Curtea de Apel a Statelor Unite, fiind nominalizata de Bill Clinton.
A fost si cadru universitar predand dreptul la New York si Columbia University.

Comentarii