Basescu si-a lansat candidatura


Mult amanata candidatura a presedintelui Traian Basescu a fost in sfarsit anuntata oficiala de catre acesta in timp ce se afla intr-o vizita la Sannicolaul Mare, judetul Timis. Luna viitoare, daca nu stiati deja, se vor desfasura alegerile prezidentiale in a carei cursa, principalii adversari ai presedintelui Basescu vor fi: Mircea Geoana de la PSD si Crin Antonescu de la PNL. Printre ceilalti candidati se mai numara : Kelemen Hunor-UDMR, Marian Bataiosu-independent, Remus Cernea-Partidul Verde, Neti Maier-independent, Ninel Potarca-independent, si cred ca mai candideaza si Vadim Tudor daca isi mai platesc membrii de partid cotizatiile....

Comentarii

Anonim a spus…
A avut grija D-l Basescu sa-si "planteze" la Chicago cateva puncte principale inainte de alegeri. Deschiderea filialei PD-L,vizita "elitei" din comunitatea romana la Bucuresti care a fost aranjata bineintels de vizita acelui domn din minister ce se asa zis ocupa de diaspora. Am fugit de acesti excroci din romania, si acum ai avem aici acasa ,adusi de voi,,
Mie scarba de aceasta romaniei si de astfel de romani!(si nu ma intreba de ce semnez anonim ca stii bine de ce)
alex a spus…
sa nu ne uitam prin ochelarii de soare sau prin ceata, ca ne amagim singuri, haideti sa ne uitamc a delegatia plecata la Bucuresti a fost nu doar de la Chicago ci si de la New York, si Los Angeles; daca va uitati la cei invitati nu au simpatii doar PDL ci si PSD sau fata de alte partide, asa ca nu fiti ridicoli in a spune ceea ce nu este, plus ca delegatia nu a vost invitata din interese politice, dar bineinteles ca fiecare are dreptul la propria opinie, eu inainte de a-mi da drumul la gura asa slobod, as vorbi macar cu cei care au fost in delegatie pentru a afla cu cine au vorbit, ce au vorbit etc....
Anonim a spus…
Cu asemenea candidati la presedintia Romaniei mi se face rau, serios. Oprescu, Becali, Nati Meir, Vadim, ba chiar o pensionara care promite zacusca gratis...sa fim seriosi. Cu cine sa votezi ? Si sa mai ai incredere in cineva ? Ce au facut in 20 ani de la Lovitura de Stat ? Au strins averi ca dihorii. Ceausescu a fost ucenic pe linga astia, ce averi au strins !
Marian Petruta a spus…
da, asa e cam nu prea sunt multe optiuni, alegem din ce avem, a nu alege nimic este si mai grav; in plus cei care simt ca nu sunt reprezentati in nici un fel au si ei dreptul sa isi exprime votul; unul de protest, eu chiar incurajez ca oameni sa mearga la vot chiar daca nu le place de nici unul dintre candidati si sa puna stampila pe mai multe pagini , astfel incat sa fie anulat votul si acela sa fie in semnul sau de protest; daca 5000 sau 10000 mii de voturi ar fi in acest fel, al celor care nu se simt reprezentati, ar fi o voce si un semnal de alarma transmis politicienilor; cel mai grav insa este sa preferi sa nu faci nimic, adica sa accepti tacit situatie de pe margine; caz in care ai un singur drept sa taci din gura si sa nu mai ai ce comenta, ca o faci degeaba.
Anonim a spus…
Totusi ce au cautat la Bucuresti de alde Bonica si alti carismatice personaje ? Si ce au obtinut de la tovarasul preafericit ? De cind se gudura evanghelistii pe linga Biserica Nationala ?
alex a spus…
Nu este oare un paradox sa iti fie rusine sa te semnezi cu numele pentru ceea ce spui, sa-ti fie scarba de Romania, dar in acelasi timp sa citesti si sa te intereseze de Romania si sa critici la greu, fara sa faci nimic?!
Daca nu va pasa ar trebui probabil sa traiti doar printre americani, sa cititi ce se intampla aici si sa nu va mai intereseze de absolut nimic de ce e in Romania, sau ce face unu si altul cand este invitat la Bucuresti.
Oamenii vorbesc in necunostinta de cauza si habar nu au, dar le place sa speculeze, sa creeze diversiune si mister in jurul unor lucruri relativ simple.
PDL nu a fost plantat de Basescu la Chicago, nu a fost plantat nici macar de Honorius care e un pusti care e vai de curul lui, ca sa o zic asa pe romaneste si care a ajuns dintr-o gresala in functia respectiva, pentru ca a fost oportuniost si pe ceilalti ii interesa mai putin cine este ales la sefie....ideea unei filiale a aparut in mintea unor oameni care nu sunt implicati in politica dar au simpatii politice si vor ca Romania sa o duca mai bine. Asta nu inseamna ca totdeauna reusesc, dar macar incearca.
Va dau eu o solutie celor care va este scarba de Romania: IGNORATI-o ! Daca Romania va creeaza greata sau scarba, e la fel ca si cu mancare nu o mai mananci.
Marian Petruta a spus…
cei care au fost invitati au fost alesi pentru ca au facut ceva pentru comunitate: un ziar, o biblioteca, un muzeu, o televiziune, evenimente culturale,munca voluntara cat incape, etc.... adica s-au implicat in a face ceva pentru a duce mai departe cultura, traditia si spiritualitatea romaneasca, spre deosebire de unii care stau pe margine si critica doar;
la fel s-a intamplat si cu cei de la NY sau LA;
faptul ca au fost invitati pe unde au fost invitati e decizia celor de la MAE care au decis pe unde-i duc si cu cine sa se intalneasca;
era fireasca o intalnire la presidentie pentru ca presedintele este si al romanilor din diaspora, si ar trebui sa-l intereseze de noi romanii; la patriarhie pentru ca biserica este o institutie importanta atat in tara cat mai ales in diaspora; la televiziunea Romana pentru ca cei de acolo vor sa stie ce programe isi doresc romani, sau in ce fel pot ajuta ei cu programe/emisiuni la pastrarea limbii si identitatii romanesti, si lista poate continua......
EMIL a spus…
Dle Marian,
Este inadmisibil sa prezentati Diasporei Romane din America cabdidatura unui SECURIST notoriu, fara scrupule: Traian Basescu !!??
Iata ce dezvaluie presedintele Emil Constantinescu:
"Este normal ca Romania sa fie condusa de un fost colaborator al Securitatii?"
http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=31441
Anonim a spus…
Domnule Marian, sti ce-mi place la blogul dumitale? Totul. Pana si cacarisile celor specialisti in cacarisiri, anonimilor ca-si dau cu parerea de parca-s ei parte din solutia curatirii planetei.
Eu n-am nici o solutie asa ca raman anonim insa refuz sa dau in cei care au facut ceva. Felicitari tuturor celor ce au facut ceva printre romanii din afara, chiar daca n-au fost chemati toti la Bucuresti. Stim ca sunt multi. Nu descurajati romani! Mai sunt si oameni buni pe lumea asta.
Un anonim decent.
Anonim a spus…
Concret ce s-a facut in cei 20 ani de la nebunia generala din decembrie 1989 ? Vinovatii sunt tot teroristii, comunistii sunt tot pe scaunele lor, tara nu s-a vindut ci s-a impartit ca placinta cu ludaie. Boierii, mosierii, chiaburii si manelistii fac legea.Clovnii apar ca senatori europeni, vezi Becali, Vadim. In conjuctura asta mai apar personaje din America care iubesc politica si afirma ca vor sa reprezinte drepturile romanilor din Diaspora. Care drepturi ? Si prin ce fapte vrednice de lauda se evidentiaza acum dragul de el roman-american ?
Anonim a spus…
Va multumesc foarte mult domnilor ce reprezentati diaspora,dar nu am nevoie sa-mi aparati voi nici un drept.Eu mi le apar si mi le voi apara.Trebuie totusi sa stiti ca majoritatea romanilor ce traiesc in america sint inpotriva si a voastra celor ce vezi doamne reprezentati diaspora,dar si impotriva a ceea ce se intampla in romania.Nu ne prea incantati si voi cu vorbe de doi lei.Le-am fumat de mult. Cei ce aveti pretentia ca reprezentati diaspora sunteti cam cei mai mediocri dintre toti ,nu ati reusit sa faceti prea multe in viata si ati auzit si voi ca se poate cu papagalul,poate asa va veti afisa cumva.Deci este o nesimtire cu care ne-am obisnuit de mult.
Marian Petruta a spus…
Ma intreb, oare daca ar fi sa isi puna fiecare numele real tot la fel de usor si-ar exprima gandurile ca si cand scrie sub anonimat?!
este mai greu sa iti asumi ceea ce spui cand iti afisezi propriul nume nu-i asa, este mai confortabil sa poti spune orice,cu gura sloboda, fara sa stie lumea cine esti?!
Chiar daca sunt multi anonimi o sa incerc totusi sa va raspund:

pt. emil: n-am cerut nimanui sa voteze pe Basescu, fiecare voteaza ce crede de cuviinta ca-i mai bine pentru el si tara, iar daca nu are preferinte sau nu se simte reprezentat il rog sa mearga totusi la vot pentru a-si exercita acest drept, chiar daca da un vot de protest, stampiland multiplu buletinul de vot ! intreb insa ce alt candidat sugerati din cei pretendenti la functie?! care este mai calificat si mai bun dintre ceilalti? vadim, geoana..?!

anonimul#1 cel care spune ca "ii place totul la blogul meu" multumesc de sinceritatea de care dati dovada(eu consider ca exagerati dar e parerea mea...); nu totdeauna imi place mie de ce sau cum scriu, asa ca am indoilei ca la cineva i-ar placea "totul", o iau insa ca pe un compliment si av multumesc...sa stiti ca accept cu placere criticile atata timp cat sunt bine intentionate si constructive.

anonimul #2 in mare parte aveti dreptate, daca cei care sunt considerati ca reprezentanti ai diasporei nu va reprezinta va intreb : cine va reprezinta pe dumneavoastra sau cine ar trebui sa va reprezinte?
daca ar fi sa gasesc un vinovat printre multii altii, ca lista este lunga, ar trebui condamnata pasivitatea oamenilor, dezinteresul, nepasarea, ignoranta, lipsa de atitudine. etc, etc... asa zisii reprezentanti ai diasporei nu sunt perfecti, fiecare are plusurile si minusurile sale, ei au facut insa ceva pozitiv in comunitate de-a lungul timpului si au iesit in fata; daca ar fi sa va faceti o socoteala, oare cata munca voluntara ati depus in folosul comunitatii? cati bani ati dat sa sustineti un proiect comunitar din care sa beneficezii altii? romanii asteapta doar sa primeasca si cineva sa le faca ceva fara insa sa se implice, iar daca nu le place si nu le convine ceva sunt extraordinari de buni critici, foarte usor sa arati cu degetul, mai greu sa te uiti la tine si sa vezi ce faci tu?!
Sa stiti ca multi nu iubesc politica, va inselati; esti nevoit si eu si tu sa ne intereseze de politica pentru ca altfel suportam consecintele; toate deciziile majore care se iau si ne afecteaza viata de zi cu zi, sunt in oprincipal luate la nivel politic, oamenilor nu trebuie sa le placa politica de dragul politici, ci pentru ca deciziile care se iau acolo ii afeceataza in mod direct; aici este gravitatea cand oamenii nu gandesc, sau refuza sa gandeasca si sa le pese ce se intampla in politica, pentru ca pur si simplu nu le place politica, dar la fel de bine nu iti place nici cand cresc taxele, la fel de bine nu iti place cand apar reguli si legi care iti restrictioneaza anumete dreptui si iti fac viata mai amara, etc....si toate astea sunt decizii luate la nivel politic de catre niste oameni mai mult sau mai putin competenti, ajunsi acolo si din cauza noastra: fie pentru ca i-am votat fie ca am refuzat sa votam.
Politica nu este o placere, este o necesitate.

anonimul#3
este dreptul fiecaruia sa se simta reprezentat sau nereprezentat de acesti oameni. va intreb insa, pe dumenavoastra cine sau ce va reprezinta? si cum faceti sa fiti reprezentat?!
cand spuneti ca "majoritatea" romanilor sunt impotriva lor va intreb pe ce studiu va bazati, pe ce date?! cati din cei peste un milion de romani din america (aproximativ numarul)i-ati chestionat pe aceasta tema sa va puteti exprima asa de decisiv?!
daca acestia sun "mediocrii" cum spuneti, va intreb atunci care sunt elitele care ne preprezinta, sa-i stim si noi, poate suntem reprezentati de cine nu trebuie si data viitoare ii scoatem pe ei inainte!
Anonim a spus…
Stimate D-le Petruta1 Se vede ca esti foarte ofensat ca nu percuteaza lumea cam asa cum ai vrea dumneata. Cu ce te-ar avantaja faptul ca eu sau ceilalti ce au comentat articolul ce l-ai postat ar scrie sub un nume? Crezi ca acum inventam noi anonimatul sau internetul?Cu ce ar face mai clara pozitia mea daca as scrie sub numele maria,Nicolae ,John sau anonimat? De ce ai vrea dumneata neaparat sa stii cine sint cei ce au o alta pozitie decat a dumitale? Nu e asa domnule.Deci e blogul dumitale(felicitari).Eu nu vreau sa am blog.Stii de ce? pentru ca nu ma intereseaza,adica sint indiferent.De ce mai citesc din cand in cand pe aceste pagini? pur si simplu sa vad ce mai fac ai nostri. Concluziile le pastrez doar pentru mine. Am inteles ca ai trecut la raspunsuri pe fiecare comentator; sint unul din cei ce am comentat si doresc sa-ti mai spun cateva lucruri!; 1.traiesc in aceasta tara cred ca de inainte de a te naste dumneata.2.Am renuntat cu mare drag la cetatenia romaniei si nu doresc vreodata sa ma intorc la ea. Deci: ce sa ma reprezinte pe mine? cine? si pentru ce? Nu vreau sa votez nici pro si nici contra. Este atat de mare scarba de ceea ce numesti dumneata politica,democratie incat nu doresc sa fiu contabilizat ca fiind macar impotriva. A fi indiferent este mai buna arma de lupta decat a pune cum spui dumneata votul impotriva. Votand impotriva vom da ocazia celor ce se bat sa cunosca cine le este impotriva si astfel vor sti impotriva cui sa lupte.Politica si politicienii au devenit o boala mondiala . Romania se da buricul pamantului, este ca si cum ar spune ca este cel mai mare pitic dintre pitici. A fost si este ca un tampon pentru o femeie la menstruatie,folosita de cei din jurul si din interiorul ei. 45 de ani de comunism si 20 de demoratie ilescian/bacesciana ne ajunge.avem doar o viata si nu merita sa ne risipim ce e mai frumos pentru acesti excroci. Ah si era sa uit.Nu vei reusi dumneata sa faci pentru comunitatea romana cat am facut eu.asta garantez.dar e ok asa .e mai bine sa fii anonim. cu acestia in frunte cu care incerci sa te asociezi sa va practicati amatorismele ,nu ma voi asocia.ramaneti in mediocritatea voastra(scuze) ,si promit ca nu va voi mai deranja nici macar aici!
Marian Petruta a spus…
Nu, ma simt ofensat dar cred ca este mai fair-play sa sti si cu cine vorbesti, nu?! E ok, nu este nevoie sa va dezvaluiti numele, atata timp cat discutia decurge in limitele bunului simt, puteti sa ramaneti cum doriti.
Daca spuneti ca sunteti de atata amar de timp, din calculele mele de pe prin anii '70 si aveti si cetatenia tot de atunci banuiesc, sunt curios daca mergeti macar aici in America la vot cand sunt alegerile atat cele statale/locale cat si cele federale?!sau sunteti la fel de indiferent?!
Daca ati facut ceva pt comunitate, eu va felicit sincer, poate imi spuneti si ce anume, asa de curiozitate, ca oricum sunteti anonim. Chiar sunt curios ce ati facut asa de mult pentru comunitate incat nu as avea nici o sansa sa va ajung din urma?! De ce oare sunteti asa de "optimist" in ceea ce ma priveste?!
EMIL a spus…
NU, NU M-AM INSELAT, D-LE MARIAN P. ATUNCI CIND V-AM REPROSAT PROPAGANDA DVS PRO-BASESCU! DA, MAI EXISTA SI ALTI CANDIDATI CREDIBILI, CA CRIN ANTONESCU.
DAR E CIUDAT CA DVS. ATI PREZENTAT IMEDIAT SI CU LUX DE AMANUNTE PRIMIRILE LA BASESCU SI LA PALATUL COTROCENI DESI UN MEMBRU AL DELEGATIEI OFICIALE ROMANO-AMERICANE, DL. STEVEN BONICA DIN CHICAGO, PE SITE-UL ROMANIAN TRIBUNE TRECE SUB TACERE SI ANONIMAT VIZITA LOR LA PALATUL COTROCENI, NEVRIND SA-I FACA PROPAGANDA LUI TRAIAN BASEWSCU.

http://rousa.blogspot.com/2009/09/romanii-americani-in-vizita-oficiala-la.html
Marian Petruta a spus…
PNL-ul avea o trecere mai buna in ceea ce ma priveste daca ar fi reactionat altfel decat a facut-o in perioada guvernului Tariceanu, cat si in prezent cand se aliaza in mod constant cu PSD-ul fara sa le pese ca intrerupand functionarea guvernului inseamna pierderi pentru cetateanul de rand