joi, 1 octombrie 2009

Este foarte bine...sau foarte rau?!


O poveste spune despre un rege african ca avea un prieten foarte bun din copilarie. Acest prieten avea insa obiceiul ca indiferent de situatia in care se afla (pozitiva sau negativa) sa reactioneze la fel spunand: "Este foarte bine! "

Intr-o zi regele si prietenul sau se aflau la vanatoare. Prietenul incarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greseala, o arma s-a descarcat si i-a retezat regelui buricul degetului mare. Examinand situatia, prietenul a remarcat ca de obicei: "E foarte bine!" La asta regele a replicat: "Nu, nu e bine deloc!” si a ordonat ca acesta sa fie aruncat in inchisoare. Un an mai tarziu, regele vana intr-o zona periculoasa. A fost capturat de canibali, care l-au dus in satul lor. L-au legat de un protap si se pregateau sa-l "prepare". Unul dintre canibali care vroia sa dea foc a observat ca regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstitiosi, aveau ca regula sa nu manance pe nimeni care nu era intreg. In concluzie l-au eliberat pe rege. La intoarcerea acasa, regele si-a reamintit de intamplarea de la vanatoare cand isi pierduse degetul si cuprins de remuscari, ordona sa fie eliberat prietenul lui.

"Ai avut drepate" i-a spus prietenului proaspat eliberat. "A fost foarte bine ca mi-ai retezat buricul degetului." Si a inceput sa-i povesteasca patania cu canibalii. "Imi pare foarte rau ca te-am trimis la inchisoare atata vreme. A fost urat din partea mea sa fac acest lucru."

"Nu", a replicat prietenul, "Este foarte bine! "

"Ce vrei sa spui cu asta, "Este foarte bine?!?" Cum poate fi bine sa-ti trimiti prietenul un an la inchisoare? " Pai simplu spuse acesta "Daca n-as fi fost in puscarie, as fi fost cu tine cand te-au prins canibalii....."

Morala: Indiferent in ce situate ne aflam, depinde de noi si de atitudinea noastra daca situatia este una buna sau una rea. Este posibil ca pe moment sa nu intelegem de ce anumite lucruri se intampla intr-un anumit fel in viata, dar cu rabdare si intelepciune, s-ar putea sa descoperim mai tarziu raspunsul la intrebari.

Un comentariu:

Lumi Carpinisan spunea...

ai vazut "yes man"?
http://www.imdb.com/title/tt1068680/