VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Prima Doamna a Americii vorbeste copiilor despre dieta si mancare sanatoasa


In timp ce lantul de restaurante McDonald anunta luna aceasta crestearea profiturilor cu 6% in trimestrul trei al acestui an, prima doamna a tinut de curand o prelegere despre cum se poate manca sanatos renuntand la mancarea fast food. Este binecunoscut faptul ca familia prezidentiala este foarte activa iubind foarte mult miscarea si activitatile sportive.
 Discursul lui Michelle Obama tinut in gradina Casei Albe, insotita fiind de Tom Vilsack, Secretarul de la Departamentul de Agricultura, bucatari si nutritionisti, s-a concentrat pe incurajarea americanilor si in special a copiilor prezenti in a se hrani si-a duce o viata sanatoasa. Aceasta a spus ca in prezent conform rapoartelor un copil din trei in America are probleme de greutate sau este obez.

"Nu vrem sa punem copii sa faca exercitii doar pentru ca cineva le spune sa faca asta ci pentru ca miscarea trebuie sa fie ceva distractiv. Vrem sa invatam copii nostri cum sa traiasca o viata sanatoasa pentru ca sa nu se chinuie mai tarziu cand sunt in varsta. Stim insa ca nu este asa de usor sa facem precum vorbim, pentru ca uneori este greu sa oferim conditiile necesare in a face  asta pentru copii nostrii. Toti parintii vor sa aibe grija in cel mai bun fel de copii lor, dar dupa o zi de munca cand vin acasa nu totdeauna au chef sa faca de mancare si atunci cel mai usor este sa cumpere fast food. Toti am facut asta si de multe ori nu stim ce alte optiuni avem. In prezent viata este mult mai diferita decat cand eram eu copil. Cand am crescut eu a mancam la restaurante gen fast food la ocazii festive. Rra prea scump sa ne permitem sa mancam in fiecare saptamana. Pizza mancam doar o data pe trimestru cand luam note bune la scoala." a povestit prima doamna.

 Aceasta a mai spus ca nu manca prajituri  in fiecare seara, pentru ca mama le spunea ca nu e un drept ci un privilegiu sa mananci desert. Aceasta a mai spus ca iubeste la nebunie sa manance burgeri sau cartofi prajiti, si ca i-ar manca in fiecare zi, dar totusi nu face asta. "Unele mancaruri nu trebuie interzise total ci trebuie doar sa le mananci cumpatat" a spus Michelle Obama.
 Aceasta  a mai subliniat ca in ciuda faptului ca multi parinti incearca sa hraneasca sanatos copii acasa, acestia isi petrec  o mare parte din timp la scoala unde parintii nu mai au control asupra ce manancare li se ofera.
Aceasta a spus ca administratia prezidentiala va incerca sa ajute parintii cu aceste probleme cu care ei se confrunta si nu le va spune doar ce sa faca ci se vor implica direct in a-i ajuta, si-a gasi metode prin care scolile americane sa ofere mancare sanatoasa. Departamentul de Agricultura American a inceput un program prin care scolile sunt provocate sa ofere mancare sanatoasa la copii.
In prezent in acest program s-au inscris peste 600 de scoli de pe tot cuprinsul Statelor Unite, dar liste este deschisa si se doreste ca si mai multe sa ia parte in aceasta provocare. Aceasta s-a adresat direct copiilor prezenti cerandu-le ajutorul in realizarea acestui proiect. Rugamintea ei catre ei a fost ca acestia sa isi manace vegetalele si sa nu faca mofturi cand le sunt servite in farfurie.De asemenea a mentionat nevoia de mai multa miscare si exercitiu, motiv pentru care vor trebui sa stea mai putin in fata televizorului.
Familia prezidentiala a cultivat anul acesta legume si fructe in gradinina de langa Casa Alba si a invitat copii de la diferite scoli sa invete despre cat de important este sa consume produse proaspete. Ulterior una din fetele care au participat i-a scris o scrisoare lui Michelle Obama in care i-a povestit cum inainte ii placeau foarte mult dulciurile dar in urma vizitei a devenit o foarte buna prietena a vegetalelor.
Michelle Obama le-a mai spus copiilor ca vegetalele nu sunt inamicul lor ci sursa de energie in a creste sanatosi in viitor.
Seful departamentului pe probleme de agricultura Tom Vilsack a amintit faptul ca in urma intrevederii sale cu presedintele Obama se astepta ca acesta sa ii vorbeasca despre cum sa-i ajute pe fermierii sau despre ajutoare de hrana pentru alte tari, insa primul lucru pe care presedintele i-a spus foarte clar si direct a fost ca isi doreste ca in America copii sa fie hraniti cu mancaruri mai sanatoase. Acesta a mai subliniat ca tocmai a semnat o lege care va avea sume aditionale de bani pentru a putea sustine acest proiect de hrana sanatoasa pentru copiilor.

Comentarii