Cat ne costa oare alegerile prezidentiale?!



O intrebare la care sunt foarte curios sa ii aflu raspunsul si pe care sper sa-l primesc oficial de la Ministerul Afacerilor Externe, dupa ce se mai limpezesc apele dupa alegeri. Nu de alta dar mi se pare putin exagerat ( ca sa nu zic altceva..) numarul  angajatilor MAE trimisi pe la diferite sectii de votare in diferite locuri cam suspecte din afara granitelor Romaniei. Un caz este Afganistanul unde pentru soldatii romani prezenti acolo (putin peste 2,000 de soldati) avem 3 sectii de votare unde sunt nu mai putin de 16 reprezentanti MAE. De ce o fi oare nevoie de asa multi?! Cat oare sunt platiti pentru aceste deplasari?
Sa nu uitam faptul ca o sectie de votare are nevoie de minim 3 membrii pentru a putea functiona. Angajatii
 MAE sunt platiti, asa ca au obligatia si interesul de a fi prezenti, spre deosebire de reprezentantii partidelor politice care, majoritatea dintre ei, sunt pur si simplu simplii simpatizanti.
Acestea sunt doar cateva exemple. Sunt multe alte cazuri in care 4-5 angajati MAE sunt membrii la diferite sectii de votare din lume.
Alte cateva exemple:  Tripoli, Libia cu 5 membrii din MAE; Tibilisi, Georgia cu 6 membrii din MAE; Toulouse, Franta 6 membrii MAE + 1 PSD+PC; etc....









Sunt foarte curios sa aflu cate voturi vor aduce unele din aceste sectii de votare ?!
Oricum costurile totale sunt cred de ordinul milioanelor sau zecilor de milioane de euro. Vreti sau nu, aceste sume sunt platite din banii contribuabililor, adica cetateanul roman.Un motiv in plus pentru noi cei din afara granitelor, daca tot se cheltuiesc bani, sa ne dam macar silinta si sa mergem la vot!

Comentarii