VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Ce promit principalii candidati la presedintie?



Crin Antonescu  PNL
Data nasterii: 21 septembrie 1959
Starea civila: casatorit cu Adina Valean
Copii: Irina, 8 ani
Profesia: profesor de istorie-filosofie
Functii politice: presedintele PNL, deputat
Sloganul electoral: "Romania bunului-simt"
Evenimente importante: - ales presedinte al PNL in martie 2009

Ce promite?
Criza, economie: Voi sustine, ca presedinte, reducerea poverii fiscale asupra mediului de afaceri si a fortei de munca si voi actiona pentru o Romanie competitiva pe piata mondiala, in plan fiscal.
Salarii, pensii, bugetari Ca presedinte, voi contribui, prin toate luarile mele de pozitie, la raspandirea culturii capitalismului. Trebuie sa rasplatim munca, eficienta acesteia, si sa stopam risipa banilor publici cu proiecte si masuri populiste.

Politica externa Ca presedinte al Romaniei, voi sprijini, in continuare, ideea extinderii Uniunii Europene. Spatiul comun european va trebui sa includa pe termen scurt Balcanii de Vest, pe termen mediu Moldova si Turcia, iar pe termen lung Ucraina si, poate, Belarus.

Justitie Voi pune la temelia mandatului meu hotararea de a da Justitiei demnitatea unei puteri reale in societate, scoasa de sub influentele de natura politica.

Educatie Obiectivele pe care eu le voi urmari, in domeniul educatiei, sunt: modernizarea sistemului educational, la nivel de infrastructura, personal si continut si asigurarea egalitatii de sanse.

Reforma statului In Romania, statul are un prea mare control in societate in raport cu viata economica, de pilda, sau un mult prea slab control in raport cu infractionalitatea, cu coruptia generalizata, cu risipirea banului public sau cu fraudele de tot felul.
 
Traian Basescu PDL
Data nasterii: 4 noiembrie 1951
Starea civila: casatorit cu Maria Basescu
Copii: 2, Ioana si Elena
Profesia: ofiter maritim
Functii politice: presedintele Romaniei
Sloganul electoral: "Basescu pentru Romania"

Ce promite?
 Economie, criza Principala grija a autoritatilor trebuie sa fie nu atat grabirea reluarii cresterii, cat producerea conditiilor pentru o redresare de calitate si durabila. Mi-as permite sa spun: o redresare bazata in primul rand pe investitii si abia, in al doilea rand, pe consum. O alta prioritate imi pare a fi gestionarea politicilor fiscale, monetare si a situatiei macroeconomice astfel incat Romania sa adere la zona euro in anul 2014. (...) O alta prioritate ar fi utilizarea rapida si eficienta a fondurilor puse la dispozitia Romaniei de Uniunea Europeana

Salarii, pensii, bugetari Chiar in situatia unor venituri reduse la bugetul de stat fata de anul 2008, salariile, pensile, ajutoarele sociale vor fi platite la timp, dar vom continua si investitiile. As vrea sa stiti ca in Romania, in mod direct sau indirect, exista 11 milioane de asistati, prea mult. (...) Sunt necesare actiuni care sa vizeze: reducerea numarului de pensionari prin cresterea varstei medii de pensionare si prin egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei si, de asemenea, unificarea sistemului public de pensii. Am convingerea ca profesorii merita mai mult, ca si medicii sau alte categorii de bugetari.

Reforma statului Actuala reforma constitutionala trebuie sa aiba patru obiective majore: desenarea mai clara a raporturilor dintre autoritatile publice, restructurarea legislativului, introducerea unui mecanism de deblocare a crizelor politice, clarificarea atributului de mediator al Presedintelui Romaniei.

Politica externa si securitate nationala O prioritate trebuie sa fie consolidarea, in continuare, a parteneriatelor cu Statele Unite si Franta, precum si a relatiilor cu statele din Orientul Mijlociu, Zona Caspica si Asia Centrala. Nu in ultimul rand, reevaluarea relatiilor cu Republica Moldova si sprijinirea neconditionata a acestei tari pentru consolidarea statutului de aspirant la intrarea in Uniunea Europeana. (...) Dorinta mea este ca toti cei care simt romaneste, indiferent unde traiesc, sa simta ca fac parte din acelasi popor: poporul roman.

Educatie, sanatate Trebuie crescute, in perioada urmatoare, alocarile financiare pentru sanatate, concomitent cu optimizarea alocarii resurselor in interiorul sistemului. Majorarea salariilor din sectorul sanitar este absolut necesara, dar odata cu reformarea completa a sistemului.

Justitie Trebuie sa continuam procesul de reforma in Justitie. Nu ma astept sa fie usor. Stiu insa cu certitudine ca se poate. Impreuna cu Guvernul, cu judecatorii si procurorii, cu fiecare om din sistemul judiciar, cu Parlamentul, cu certitudine vom reusi. Si asta va spun in calitate de Presedinte al Romaniei si de roman responsabil de soarta Romaniei. (...) va mai propun adoptarea in regim de urgenta a Codurilor de procedura penala si civila, pentru ca justitia sa aiba instrumentele necesare solutionarii cauzelor intr-un timp rezonabil.

Mircea Geoana, candidat PSD+PC

Data nasterii: 14 iulie 195
 Starea civila: casatorit cu Mihaela Geoana
Copii: 2, Ana Maria si Alexandru
 Profesia: inginer mecanic, jurist
Functii politice: presedinte PSD, presedinte al Senatului
Ce promite?
Criza, economie Ca presedinte al Romaniei voi sustine infiintarea Fondului Roman de Investitii, un fond suveran de investitii al statului roman pentru protejarea sectoarelor economice de importanta nationala, pentru sustinerea intreprinderilor afectate de criza (...) Voi sustine adoptarea Legii responsabilitatii fiscale care va cuprinde introducerea planificarii bugetare multianuale si stabilirea unei limite pentru numarul de rectificari bugetare pe care un guvern le poate face intr-un an.


Salarii, pensii, bugetari Ca presedinte al Romaniei voi propune un Pact National pentru Locuri de Munca, Formare Profesionala si Protectie Sociala. Pentru batranii singuri voi promova proiectul "O casa de batrani in fiecare judet". Voi sustine infiintarea unui Comisar national pentru combaterea saraciei.

Reforma statului Voi sustine formarea unui Forum Constitutional care sa puna in dezbatere optiunile fundamentale pentru recladirea statului roman. De asemenea, voi sustine garantarea de catre Constitutie, pe langa drepturile fundamentale ale cetatenilor, a celor destinate bunastarii lor sociale.

Politica externa si securitate nationala Consolidarea relatiei transatlantice este o prioritare pentru Romania, fiind constienti ca amenintarile globale care pot afecta tara noastra pot fi gestionate eficient numai printr-o cooperare stransa intre SUA si Uniunea Europeana. (...) Prioritatea mandatului meu de presedinte este sa ii aducem inapoi pe cati mai multi dintre romanii plecati in strainatate. (...) Este necesara o noua lege de functionare a CSAT.

Educatie, sanatate Voi sustine cu toata increderea Pactul National pentru Educatie, un proiect in care cred. Voi sustine infiintarea unui Pact National pentru Sanatate, care va oferi directiile generale de dezvoltare in domeniul sanitar.

Justitie Principalul obiectiv al mandatului meu va fi imbunatatirea substantiala a serviciilor publice oferite de justitie in slujba cetateanului.
 
 
Sorin Oprescu, candidat INDEPENDENT

Data nasterii: 7 noiembrie 1951
Starea civila: necasatorit
Copii: un fiu
Profesia: medic chirurg
Functii politice: primar general al Capitalei
Sloganul electoral: "Hai Romania!"
Salarii, pensii, bugetari In Romania mea, nimeni nu are dreptul sa-i umileasca pe romanii care isi cer drepturile castigate cinstit prin munca, fiindca statul le este dator lor. Si nu invers!


Ce promite?
Reforma statului In Romania noastra, statul functioneaza in asa fel incat sa-i fie bine chiar si celui mai amarat cetatean. (...) Rolul presedintelui este de a avea o independenta totala.


Educatie, sanatate In Romania mea, banii publici ajung acolo unde trebuie: spitale, scoli, drumuri si nu in buzunarele unora sau altora.

Justitie In Romania mea, fiecare cetatean este protejat de lege si isi poate implini propriile visuri.

Independenta Ca presedinte independent, voi lucra deschis cu toate partidele, cu toti politicienii, cu toate ONG-urile, sindicatele si organizatiile civile, cu toti primarii tuturor satelor, comunelor si oraselor. Voi chema alaturi de mine oameni care au valoare pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce au facut. Nu pentru ca apartin vreunui partid politic. Voi lucra cu intreaga societate.

Comentarii