VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Geoana si vizita pe furis la Moscova


PSD trage mai spre est decat spre vest
Cei de la HotNews au dezvaluit zilele acestea o stire interesanta, cum ca liderul PSD, Mircea Geoana, a efectuat pe 27 aprilie 2009 o vizita privata la Moscova, unde s-a intalnit in secret cu unul dintre consilierii presedintelui Medvedev. Intalnirea se care ca ar fi fost aranjata de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din Romania, despre care presa a scris ca ar fi ex-ofiter GRU. Contactat de cei de la  HotNews.ro, Golovin a negat orice legatura cu liderul PSD. Initial, Viorel Hrebenciuc si Cozmin Gusa au declarat ca nu stiu nimic despre vizita privata facuta de Geoana la Moscova. Dupa catava ore, Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, a confirmat ca Geoana a efectuat pe 27 aprilie o vizita privata la Moscova, dar spune ca nu stie cu cine s-a intalnit liderul PSD, ce a discutat si cat a durat vizita.
 Cristian Diaconescu declara cu privire la vizita lui Geoana: "Domnul Geoana, in calitate de presedinte al Senatului a contactat Ministerul de Externe, precizandu-ne ca e vorba de o vizita informala, neoficiala, si am pus la dispozitie un dosar de vizita, adica o evaluare a statului a relatiilor bilaterale intre Romania si Federatia Rusa. Nu stiu cu cine s-a intalnit, tocmai pentru ca este o vizita neoficiala, insitutiile statului nu se intereseaza in ceea ce priveste programul, agenda, nivelul de intalniri. Fiind domnul Geoana atat presedintele senatului cat si membru CSAT in acel moment, era datoria MAE sa asigure aceasta baza de informatii. (...) Era normal sa-i asiguram un dosar normal de contacte, cu atat mai mult cu cat era si intr-o perioada apropiata de evenimentele de la inceputul lunii aprilie din Republica Moldova".

 "Nu am discutat despre vizita domnului Geoana la Moscova nici pe linie de partid. Nu stiu daca nu priveste PSD sau nu, eu nu am discutat cu dansul, nu erau probabil aspecte care sa presupuna o asemenea discutie si era lipsit de eleganta din partea mea sa intreb despre detaliile vizitei. (...) De regula aceste contacte, cu cat sunt mentinute sunt benefice, pana la urma pentru tara, pentru tara noastra. Nu stiu cu cine s-a intalnit. In orice caz, cred ca mesajul pe care l-a dus domnul Geoana este unul pozitiv."

Cine este Golodvin? Cei de la EVZ, scriu ca Golvin a fost colonel în trupele Spetnatz - GRU - serviciul de spionaj al armatei ruse. Reprezintă în România interesele lui Oleg Deripaska şi Igor Ziuzin, doi oligarhi ruşi, parteneri ai evazionistului mondial Mark Rich.

Potrivit unei anchete realizate in 2006 de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, Boris Golovin se prezinta drept un fost membru al fortelor speciale ale armatei din fosta Uniune Sovietica. (ex ofiter GRU) In Romania insa, Boris Golovin este reprezentantul firmei rusesti ZIOMAR Engineering Company, firma care face parte dintr-un consortiu numit EM Alliance-Atom. In acest consortiu, statul rus, prin firma TVEL Atomoenergomash, detine 51% din actiuni. EM Alliance-Atom este un gigant rusesc activ in domeniul energiei nucleare.

Golovin este asociat si unul dintre administratorii firmei Global International 2000. Potrivit Business Standard, compania este unul dintre principalii furnizori de carbune rusesc, printre clientii sai numarandu-se termocentralele de la Deva, Iasi sau Suceava. Conform declaratiilor lui Boris Golovin, Global International 2000 elaboreaza proiecte in domeniul constructiilor energetice si intocmeste studii de fezabilitate.

Comentarii

marushina a spus…
vizita lui geoana era privata iar autoritatile fusesera informate.Scopul vizitei era să testeze premisele şi perspectivele relaţiilor cu Rusia, în condiţiile în care ultimii cinci ani au însemnat o răcire accentuată a acestor relaţii.
dany a spus…
da, culmea e ca vorbim de o vizita PSD si tocmai la Moscova, nu la Berlin, nu la Paris, nu la Roma sau in alta parte , la iubitii frati moscoviti.... lasa ca ne-am saturat de relatiile fratesti si prietenesti de dupa al 2-lea razboi mondial, ne-au ajuns, nu le mai vrem, dar se para ca am scapat de tatucu Ilicim Iliescu si avem acum pe tatuca Geoana care vrea sa faca relatii stranse cu rusii.
cred ca romanilor le-a fost deajuns subjugarea si asuprirea rusa din perioada comunista nu ne mai trebuie...
Anonim a spus…
NEFIIND O VIZITA OFICIALA,NU INTELEG DE CE SI PE CINE AR AFECTA ATAT DE GRAV..??SI IN PLUS,GEOANA ESTE UN DIPLOMAT..DE CE S AR PUNE RAU CU ALTI…CA PANA LA AMERICANI NE JUPOAIE RUSII ASA CA…NU UITATI..AFARA PLOUA..
Anonim a spus…
pai problema e ca a fost tinuta la secret,oficiala sau neoficiala vizita e una importanta ca anul asta e unul electoral, a mers sa primeasca ajutor de la comunistii lui, nu?
Anonim a spus…
NU PREA A FOST PE FURIS DE STIE TOATA LUMEA..MI SE PARE NORMAL SA VREI SA PASTREZI RELATII BUNE CU ANUMITE TARI..PANA LA URMA,DE LA RUSI VINE PLOAIE..N A FOST SA PUNA LA CALE VREO LOVITURA DE STAT,CU SIGURANTA..
Anonim a spus…
iurea, a fost tinuta secret pana acum cand a aflat presa si au facut-o publica...
Anonim a spus…
nu a fost secreta, doar cine nu vrea sa vada lucru asta nu vede. S-a dus sa normalizeze ceva din relatia cu rusia. Reamintesc oferta lui Putin de a intermedia vanzarea gazelor spre ucraina, de a trece conducta prin romania, relatie externa distrusa de basescu la fel cum a distrus si relatiile cu statele unite, dupa ce a castigat obama.
http://www.cotidianul.ro/izolat_la_cotroceni-103048.html
eu oricum o sal votez pe antonescu, dar sa tot aratam rusia ca sperietoare mi se pare aberant. Din pacate , nu credeam ca In Romania in 2009 avem riscul unei noi dicataturi.