VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Endeavour pleaca intr-o noua misiune spatiala

Lansarea in spatiu a navetei Endeavour 8 februarie, 2010.

9:30 p.m.
Dupa ce noaptea trecuta lansarea navetei a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, acum se fac ultimele pregatiri pentru lansarea ei in aceasta noapte. Misiunea STS 130.


Actualizare: 4:34 a.m.
La 4:30 a.m.  cu 9 minute inainte de lansare, seful misiunii a decis ca datorita dinamici vremii nu se simte confortabil ca naveta spatiala sa fie lansata in aceasta dimineata. Se spera ca lansarea sa aibe totusi loc in urmatoarele 24 de ore, daca vremea va permite.
Ca urmare a amanarii zborului tancul exterior al navetei, incarcat cu hidrogen si oxigen lichid, urmeaza sa fie golit. Acestea sunt masuri standard de protectie.
In mai putin de doua ore, mai precis ora 4:39 a.m. ET, naveta spatiala Endeavour isi va lua zborul de la Cape Canaveral, Florida spre Statia Spatiala Internationala ducand la bord sase astronauti si o noua incapere cu un turn de observare care vor fi adaugate la Statia Spatiala. Aseara sansele ca vremea sa fie una buna pentru lansare erau de 80%, se estimeaza insa ca spre dimineata acestea sa scada la 60%.
Noul buget propus de presedintele Obama pentru NASA a fost modificat, din el lipsind viitoare posibile misiuni de explorare a lunii.
Charles Bolden, unul dintre administratorii de la NASA a subliniat faptul ca SUA va trebui sa construiasca rachete mai puternice care sa duca incarcaturi mai mari in spatiu daca se doreste ca in viitor astronautii sa poata explora zone care se afla in afara orbitei pamantului.
                            foto: turnul de observare

Ultimile pregatiri ale astronautilor inainte de lansarea in spatiu in aceasta dimineata.

Comentarii