VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Romania va avea "scutul" lui Obama

Consilul Suprem de Aparare al Tarii (CSAT) a aprobat azi instalarea pe teritoriul Romaniei a scutului de protectie anti-racheta propus de presedintele Obama. Conform presedintelui Traian Basescu acest sistem de protectie va fi operabil incepand cu anul 2015.
(foto: Centru de Comanda in Departamentul de Aparare SUA)
Facand referire la scutul similar propus de fostul presedinte George W. Bush presedintele Basescu a mai declarat ca: "Vechea amplasare a sistemului nu acoperea teritoriul României decât într-o mică parte a zonei de vest, noua amplasare garantează acoperirea integrală a teritoriului României pentru eventuale lovituri cu rachete balistice sau cu rachete cu rază medie de acţiune. Noul sistem nu este îndreptat împotriva Rusiei. Acest lucru doresc să-l subliniez, în mod categoric, nu este găzduit pe teritoriul României un sistem care să fie îndreptat împotriva Rusiei, ci împotriva altor ameninţări”.
Anul trecut in luna octombrie, vice presedintele american Joseph Biden a avut o intalnire cu presedintele Basescu la Bucuresti prezentand o varianta mai actualizata a amplasarii acestor scuturi, care se doreau a fi initial pozitionate in Polonia si Republica Ceha.
Discutiile bilaterale romano-americane urmeaza sa inceapa in curand,  parlamentul Romaniei urmand sa supuna la vot si sa ratifice acesta acord.

Comentarii