VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Bunicuta D si-a terminat calatoria pe pamant


Nu de mult citeam un mesaj primit  prin email in care se vorbea printre altele despre "babele" noastre din Romania. Intr-un fel era comic dar exprima totusi si un dram de adevar.
 "Spre deosebire de baba de la sat, cea urbana a vazut multe si stie tot. Isi ureste in ordine: nora, vecinul, administratorul, cartierul orasul. Baba urbana banuieste ca totul in jurul ei este facut sa o fure: administratia blocului, compania de gaze, strainul care tocmai a intrat in hol si se uita suspect la cutiile de scrisori. Destinul babei este sa moara, si ea accepta asta si nu se ocupa cu nimic.
La noi lipsesc babele alea din America care merg la ONG-uri, sau alea din Franta care merg la mitinguri, cand nu citesc literatura de stanga. Babele noastre doar voteaza, manca mult, barfesc pe toata lumea si merg gratis cu RATB-ul."
Intamplator saptamana aceasta am vizionat un film documentar produs de HBO despre o "baba" americana. Intamplarea face ca tocmai pe data de 9 martie, 2010 aceasta a murit. Avea 100 de ani. 
Documentarul care am sa-l postez mai jos, sa-l puteti viziona si voi, este extrem de motivant.
Doris Haddock, ca despre ea este vorba, numita si "Bunicuta D" a facut la varsta de 89 de ani ceva ce majoritatea din noi nu facem nici la 30.  A parcurs pe jos peste 3,200 de mile, (adica peste 5,000 de kilometri), strabatand America dintr-un capat in altul, pentru a constientiza populatia si a promova reforma financiara in ceea ce priveste banii folositi pentru campaniile politice. 
In ianuarie 1999 aceasta a pornit la drum din California, mergand cate 16 kilometri pe zi. Aceasta a parcurs  peste 1,600 de kilometri prin zone desertice, a mers prin frig si zapada, uneori fiind nevoita chiar sa schieze pentru a se deplasa.
In timp ce echipa de filmare de la HBO facea un documentar despre ea in 2004, in statul New Hempshire unde locuia, aceasta a intrat spre surprinderea tuturor in cursa pentru un loc in Senatul American, dupa ce unul din candidati a vost nevoit sa se retraga din cursa. Bunicuta D avea 94 de ani. 
N-am sa va dau mai multe detalii pentru ca am sa va las sa urmariti filmul.
Extrem de interesanta mi-a parut insa afirmatia de la inceputul documentarului, cand aceasta spune: "cand am ajuns la 89 de ani a venit moartea care mi-a luat sotul si un prieten apropiat, si ma gandeam ca eu o sa le urmez. Aveam nevoie de un motiv sa mai traiesc. Am reusit insa sa gasesc acel motiv: era tara mea."

Comentarii