VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Gandacul de Colorado la ceas aniversar- numarul 100

"În ultimele două decenii comunitatea românească din Statele Unite ale Americii s-a dezvoltat şi s-a diversificat, iar românii-americani s-au integrat viabil şi vibrant în ţesătura etnică şi culturală a ţării lor de adopţiune. Un element important al vieţii comunitare îl constituie legătura naturală cu România, acolo unde cu toţii avem amintiri, familie, rude şi prieteni. Important pentru continuitatea de limbă şi cultură, acest liant afectiv ne-a ajutat şi ne ajută în a ne păstra verticalitatea naţională.
Ne-a oferit o bază solidă în a tranziţiona firesc în lumea americană, în a ne asimila fără a renunţa la rădăcinile noastre. Suntem apreciaţi ca românia.-americani, parte din diversitatea Lumii Noi, tocmai pentru că am reuşit să fuzionăm două culturi, să funcţionăm profesional şi emoţional în această dualitate. Astfel mulţi dintre co-naţionalii noştri au succes în diverse domenii de activitate. Specialişti de origine română lucrează la cele mai mari companii americane, profesori universitari din diverse domenii predau de la catedre prodigioase, artişti plastici expun constant în galerii, scriitori sunt publicaţi în engleză şi în româneşte, actori, regizori şi scenarişti îşi fac simţită prezenţa în lumea teatrului şi filmului. De realizările lor, şi ale altor personalităţi de origine română, comunităţile româneşti împrăştiate pe întinderea Americii trebuie să se bucure.
În acest context este important ca informaţia să circule între comunităţi. Desigur că prin expansiunea mijloacelor media digitale avem acces necondiţionat la ştirile şi evenimentele din ţară. Este nevoie însă de o prezenţă publicistică constantă în limba română, de ziare, reviste şi posturi de radio comunitare în Statele Unite. Ajuns la omagialul numar 100, ziarul ”Gândacul de Colorado” este un catalizator al opiniilor şi informaţiilor româno-americane. Publicat lunar în statul Colorado, distribuit naţional, cu o prezenţă zilnică pe internet, ziarul reflectă cu profesionalism şi entuziasm creativ ideile multiplilor săi colaboratori din toate colţurile Americii. Spre deosebire de alte publicaţii care preiau materiale din ţară, ”Gândacul de Colorado” este deschis în mod special problemelor comunitare locale, promovând realizări şi succese ale românilor-americani. Jurnalişti, oameni de cultură, cititori îşi pot exprimna puncte de vedere despre România sau despre comunităţile lor. Ziarul publică în mod constant anunţuri culturale, oportunităţi de afaceri, iniţiative de cariate. Prin intermediul acestora, cititorii săi sunt informaţi de activităţile co-naţionalilor noştri, de evenimente cultural-artistice sau religioase. Datorită calităţii informaţiilor şi al nivelului jurnalistic ridicat, multe dintre articolele ziarului sunt preluate de către publicaţii româneşti interesate in diaspora.

”Gândacul de Colorado”cu numarul 100 vede lumina tiparului... azi!!! Dupa parerea celor care au lucrat la el, este un numar de poveste... Speram sa ajunga la toti cei care sunt fascinati de cultura, romanism, diaspora si multe alte subiecte... Printre cei care semneaza in acest numar se numar Florin Piersic, Nadia Coma...neci, Oana Sarbu, Ambasadorul Romania in SUA Adrian Vierita, premierul Emil Boc, Consulii Generali ai Romaniei la Los Angeles, Chicago, Washinton DC, respectiv New York, Pusa Roth (Radio Romania Actualitati), criticul Ray Arco, Valery Oisteanu, Fundatia Blue Heron si multi altii... Speram sa va placa cele 100 de pagini... 

 Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au facut ca acest numar de 100 de pagini sa devina parte din istoria publicisticii romanesti din diaspora... "

Lucian Oprea - Publisher "Gandacul de Colorado"

Cei care doriti sa primiti un exemplar cu cele 100 de pagini ale acestei editii speciale astept un mesaj cu adresa unde sa va trimitem numarul. 

marian.petruta@gandaculdecolorado.com 

Comentarii