VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Noua bancnota de $100

Trezoreria Statelor Unite impreuna cu Rezerva Federala si Serviciul Secret au facut astazi publica noua bancnota de 100 de dolari care va intra in circulatie din 10 februarie, 2011. Bancnota a fost conceputa fiind folosite cele mai bune tehnologi diponibile in prezent pentru ca ea sa nu mai poata fi falsificata sau contrafacuta, a declarat secretarul trezoreriei Tim Geithner. Dupa introducerea ei in circulatie anul viitor celelalte bancnote de 100 de dolari cu un format mai vechi, a caror valoare este in prezent de 6.5 miliarde de dolari, vor fi in continuare valabile, fara a fi nevoie ca ele sa fie preschimbate cu noua bancnota.
Bancnota are cateva elemente de securitate noi printre care cele mai importante o panglica tridimensionala si un clopotel, ambele situate pe fata bancnotei. Clopotelul, care se afla in interiorul unei calimare cu cerneala, isi schimba culoarea la inclinarea bancnotei dand senzatia ca apare si dispare.
" Aceste elemente noi de securitate anuntate azi sunt efortul a peste 10 ani de munca de cercetare si implementare  a acestor elemente care vor proteja bancnota de falsificatori  Vom demara un  proces de informare a publicului la nivel global pentru a ne asigura ca lumea va sti sa recunoasca aceste noi elemente de protectie  de pe bancnota" a declarat trezoriera Statelor Unite, Rosie Rios.
Chiar daca mai putin de 1% din valoarea dolarilor aflati in circulatie sunt falsificati, bancnota de 100 de dolari este bancnota cea mai frecvent falsificata in afara Statelor Unite, motiv pentru care o astfel de bancnota este necesara, au declarat reprezentantii trezoreriei.
Noua bancnota  va mai avea pe ea si simboluri ale democratiei americane, printre care  fraze din Declaratia de Independenta si pana cu care parintii fondatori ai Americii au semnat acel document istoric. Aceste elemente sunt situate in partea dreapta a portretului cu presedintele Franklin, de pe fata bancnotei.
Mai multe detalii despre elementele de siguranta puteti sa vedeti in acest film sau sa asteptati pana la anul cand bancnota va intra in circulatie.


Comentarii