VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Eugenia prezenta la Chicago

Concurs de degustare a celei mai buni paini de casă făcute de bucătăresele românce din Chicago, degustare de sărmăluţe, cozonac, napolitane, vin şi alte produse româneşti, diplome de merit, muzica clasică live, actori români şi alte numeroase surprize au fost prezente pe data de 15 mai la Chicago.
Într-un cadru festiv organizat la Biblioteca Românească din Niles-Chicago, compania constănţeană Dobrogea s-a lansat oficial şi  în cadrul comunităţi româneşti din Chicago.  Evenimentul a avut drept scop nu doar promovarea celebrei napolitane "Eugenia" sau a celorlalte produse ale companiei, ci şi recunoaşterea unor persoane care servesc de ani buni comunitatea românescă. Este vorba de doamnele bucătărese de prin bisericile româneşti din zona Chicago, care muncesc şi deservesc comunitatea, dar care sunt extrem de rar recunoscute pentru munca şi dedicaţia lor.
Seara a fost deschisa cu o selectie de melodii clasice romanesti şi internationale interpretate la vioara de talentatul violonist clujean, Horatiu Ornindean.
La eveniment au participat si au luat cuvantul din partea companiei Dobrogea, directorul de marketing si vanzări, doamna Otilia Stanciu; directorul de export, domnul Dan Zafiu,;consulul economic al Romaniei la Chicago, domnul Gabriel Dutu; şi presedintele Camerei de Comert Romanesti din Niles.
Doamna Otilia Stanciu a tinut sa mentioneze ca "este o onoare pentru noi sa aducem "Eugenia" la Chicago, pentru ca ne-am dorit sa fim aproape de comunitatile de romani. N-am venit aici doar sa facem business, ci sa fim aproape de romanii care sunt in afara Romaniei, si care aici in aceasta comunitate, reusesc sa tina viu spiritul si tratitiile romanesti, lucru pentru care va multumim foarte mult. Ne-am dorit sa fim alaturi de dumneavoastra pentru ca am vrut sa fim parte din aceasta comunitate de romani prin "Eugenia", care am ales-o ca simbol, dorind sa pastram traditiile romanesti, sa reinviem obiceiurile romanesti si sa fim de acum incolo alaturi de dumneavoastra ."  Tot dansa a anuntat faptul ca in viitor compania doreste sa  organizeze concursuri de cozonaci, paine romaneasca sau alte retete traditionale romanesti la care cei doritori vor putea participa. In aceasta prima editie inaugurala bucataresele din bisericile romanesti au avut prilejul sa gateasca retete de paine romaneasca, pe care invitatii au avut ocazia sa le deguste, clasifice si apoi bucataresele sa fie premiate cu produse ale companiei Dobrogea.
Evenimentul a fost filmat de catre echipa televiziunii romane din Chicago, care  i-a avut ca invitati la eveniment pe cuplul de actori Bogdan si Alina Albulescu. Acestia se aflau la Chicago pentru a filma episodul pilot, a unui serial de film romanesc. Invitati sa anunte castigatoarele la concursul de cea mai buna paine de casa, actrita Alina Albulescu a spus:
"Vrem sa va felicitam pe toti din aceasta comunitate. Suntem de doua saptamani aici si suntem extrem de impresionati de ce am vazut. Este atat de multa unitate si dorinta de a transmite traditia romaneasca. Sunteti extrem de uniti, aveti incredere in Dumnezeu si sper ca asta sa se pastreze. Ar fi minunat daca ati putea ca macar un sfert din aceasta unitate si incredere in Dumnezeu pe care o aveti dumneavoastra, sa o puteti transmite si celor din Romania, iar daca ati reusi acest lucru sunt convinsa ca lucrurile ar sta altfel acolo.  Aveti foarte multa caldura si am fost extrem de impresionati de asta. Noi am mai fost si prin alte parti prin America, si pot sa va spun ca in Chicago mi se pare ca este un conglomerat de caldura, incredere in Dumnezeu si unitate, iar asta este minunat. "
Inainte de eveniment reprentantii firmei Dobrogea Grup, doamna  Otilia Stanciu, si domnul Dan Zafiu, impreuna cu redactorul sef al ziarului Romanian Tribune din Chicago, Steven Bonica, au facut si o vizita la scoala românească, Logos Christian Academy, unde au oferit Eugenia la cei peste 180 de elevi de origine romana.
La final doamna Otilia Stanciu a acordat Certificate de Apreciere pentru eforturile depuse în  păstrarea tradiţiilor culinare româneşti şi  activitatea depusă in folosul comunitatii româneşti.  Certificatele au fost acordate urmatoarelor doamne bucatarese:
- Daniela Neamtu - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Imparati Constantin si Elena
- Maria Ladan - Biserica Penticostala Romana Philadelphia
- Elena Kisereu - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria
- Veronica Baker - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria
- Ana Ghilenco - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria
- Virginia Circota - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria
- Emilia Subici - Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria
- Felicia Negru - Biserica Romana Baptista
- Alina Voica - Biserica Romana Baptista

Comentarii