VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Conferinta "Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania"

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Comunicat de presa
Bucuresti
10 august 2010
Chemarea la Nationala a cercetatorilor romani din diaspora
Sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Domnul Traian Basescu, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Academia Romana, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare precum si alte agentii de finantare a cercetarii organizeaza la Bucuresti, in perioada 21-24 septembrie 2010 cea de-a doua editie a conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania"

Conferinta îşi propune să creeze un spaţiu al dialogului şi al colaborării între cercetătorii români din ţară şi cei din afara graniţelor ei.
Evenimentul este proiectat să se desfăşoare pe o durată de trei zile, din care primele două vor fi dedicate Workshop-urilor Exploratorii. Acestea vor fi organizate pe domenii de competenţă şi în zone de deschidere în care există potenţial şi expertiză românească, precum chimia, fizica, matematica, ingineria, ştiinţele socio-umane şi economice, biologia, ştiinţa mediului, medicina, biotehnologii, arta şi arhitectura. Pana acum au fost propuse 23 de workshopuri cu urmatoarele teme:
1. "Cercetare academica in stiintele sociale : stari actuale, tendinte, implicatii pentru societatea romaneasca, prospectarea unor proiecte de cooperare"
2. "Nano Sisteme Dinamice: de la Concepte la Aplicatii Senzoristice"
3. "Fizica Nucleara si Fizica Particulelor Elementare la Frontiera Cunoasterii"
4. "Teme Actuale de Cercetare in Matematici Aplicate"
5. "Laseri de mare putere"
6. "Tendinte si Emergente in Biologia Celulelor Stem si Cercetarea Embriologica"
2
7. "Arhitectura şi oraşul în România după 1989"
8. "Tendinte in genomica si proteomica biomedicala"
9. "Jurnalism stiintific si comunicare"
10. "Materiale multifunctionale micro si nanostructurate: de la cercetare la aplicatii"
11. "Provocari stiintifice ale energiei de maine"
12. "Noi perspective de investigare a creierului"
13. "Roboterapie, Tehnologii Virtuale si Informatice: Implicatii si Aplicatii in Stiintele Cognitive Clinice"
14. "Electronica, Telecomunicatiile si Tehnologia Informatiei in lume si in tara"
15. "Medicina moleculara - Generatia urmatoare"
16. "Spatiu - tehnologie, securitate, stiinta"
17. "Proiectarea conceptuala a proceselor chimice"
18. "Astronomia Romaneasca in Contextul Mondial Actual"
19. "Biodiversitate si resurse bioligice in orizontul 2020"
20. "Solutii Durabile la Provocari Emergente in Agricultura-Alimentatie cu Implicatii in Medicina Umana"
21. "Alimentatie si sanatate"
22. "Centrul International pentru Studii Avansate Dunare – Delta Dunarii – Marea Neagra – sinergii romanesti si internationale"
23. "Abordarea multidisciplinara a sindromului de raspuns inflamator sistemic (SIRS)"
Workshop-urile Exploratorii se vor desfăsura in diverse locatii, in universitati, institute de cercetare sau la Academia Romana in functie de organizatorul evenimentului specific. Scopul acestor evenimente ştiintifice este acela de a crea premisele realizării unor colaborări internaţionale inter- şi trans-disciplinare de anvergură şi de a contribui la creşterea vizibilităţii şi impactului internaţional al rezultatelor ştiinţifice româneşti.
Ca un specific al acestui an ultima sesiune a Workshop-urilor Exploratorii va fi dedicată discutării criteriilor de evaluare a cercetarii pe domenii specifice in universitati, criterii ce
3
vor sta la baza Exercitiului National de evaluare a cercetarii in 2011. Recomandările vor fi utilizate in cadrul proiectului Doctoratul in Scoli de Excelenta - Evaluarea Calităţii Cercetării în Universităţi şi Creşterea vizibilităţii prin Publicare stiinţifică în vederea stabilirii metodologiei finale.
Prima seara va fi dedicată networking-ului, participantii având astfel posibilitatea de a se întâlni într-un cadru mai puţin formal pentru a se cunoaste si pentru a discuta oportunitati de colaborare.
Ultima zi a conferinţei va fi rezervată discuţiilor in plen pe subiecte-cheie, de interes major pentru sistemul naţional de cercetare-dezvoltare-inovare.
Pentru mai multe detalii privind evenimentul va rog accesati www.diaspora-stiintifica.ro.
Persoana de contact
Adriana Tran,
Responsabil relatii publice
Mobil 0040 740 20 20 64
E mail adriana-tran@ancs.ro

Comentarii