VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Romania confirmata pe lista inchisorilor secrete ale CIA

Cei de la Associated Press au dezvaluit ieri in exclusivitate informatii conform carora CIA a interogat si torturat prizonieri de razboi in Guantanamo Bay cu mult inainte  de data care a fost declarata initial de autoritatile americane. De asemenea acestia confirma faptul ca CIA s-a folosit de inchisori secrete in tari din estul Europei, printre care si Romania. In ciuda faptului ca autoritatile romane au negat cu vehementa existenta acestora,  reiese din ce in ce mai clar ca Romania a detinut pe teritoriul ei cel putin o astfel de inchisoare secreta.

Primii detinuti de razboi au fost transportati conform AP  in inchisoarea din Guantanamo Bay pe 24 septembrie, 2003 si nu in 2004. Cateva luni mai tarziu acesti prizonieri au fost luati si transportati in alte locatii pentru a impiedica Curtea Suprema de Justitie  a SUA in a oferi orice fel de  asistenta juridica acestor prizonieri. In acest fel agentii CIA au putut sa isi desfasoare nestingheriti activitatea de tortura si interogare a prizonierilor de razboi, incalcand astfel Conventia de la Geneva cu privire al modul de tratare a prizonierilor de razboi. 
Aceste detalii au fost puse cap la cap de ziaristii de la AP dupa ce au studiat orarele de zbor facute de avioane, cat si din discutiile purtate de acestia cu actuali sau fosti oficiali  americani familiarizati cu programele CIA de incarcerare, care au primit informatii de la Pentagon, CIA, Departamentul de Justitie american sau Casa Alba.
Una din primele inchisori care opera in Tailanda, cu numele de cod "Ochi de pisica" a fost inchisa in 2002, iar alta din Polonia a fost inchisa in toamna 2003, pentru ca urmau sa deschida o noua inchisoare in Romania. 
Pentru ca organizatiile internationale pentru drepturile omului dar si jurnalistii au inceput sa puna intrebari cu privire la aceste locatii secrete, CIA avea nevoie de noi inchisori unde sa transfere acesti prizonieri. 
Unele din transferurile facute de CIA, prin aceste locatii secrete, mentioneaza in mod clar inchisori din Afganistan, Polonia, Romania, Morc si Guantanamo Bay. 
Unul din aceste zboruri s-a desfasurat pe urmatoarea ruta:  prizonierul Mustafa al-Hawsawi a fost luat din Kabul de catre CIA, cu un avion Boeing 747, a fost dus in Szymany, Polonia, de unde echipa CIA a preluat pe Khalid Sheikh Mohammed pe care la dus la Bucuresti , in noua inchisoare cu nume de cod "Britelite". Urmatoarea oprire a fost la o inchisoare din Rabat, Maroc unde CIA avea un centru de interogare.
Printre metodele de interogare si tortura folosite s-a numarat simularea cu inecarea, asa zisul "waterboarding"  sau interogari facute cu pistolul la tampla, lucru intamplat se pare in inchisoarea din Polonia.

Asociatia pentru protectia drepturilor civile americane ACLU a declarat prin, Jameel Jaffer, reprezentantul lor in materie de drept, ca aceste inchisori secrete au incalcat Conventia de la Geneva iar oficialii care au autorizat aceste locatii secrete si programele de tortura trebuie sa raspunda pentru faptele lor.

Comentarii