VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

600 de milioane amenda pentru Botox

Compania farmaceutica Allegan din California a platit o amenda de 600 de milioane de dolari pentru promovarea agresiva a unuia din produsele sale numit BOTOX, si  utilizarea lui in scopuri neautorizate de catre FDA (Food and Drug Administration ) agentia care  monitorizeaza si reglementeaza piata medicamentelor in Statele Unite.
Botox este un produs injectabil in muschi, folosit in special pentru eliminarea ridurilor. Chiar pe situl oficial al companiei este specificat faptul ca folosirea lui poate produce in unele cazuri efecte secundare, chiar amenintari serioase la viata pacientilor. Printre aceste efecte negative se numara : pierderea puterii, slabirea muschilor, vedere dubla, incetosarea vederii, schimbarea sau pierderea vocii, probleme de vorbire, respiratie, inghitit, etc.
Allegan se pare ca a platit diferiti doctori pentru promovarea si prescrierea acestui produs pacientilor, stabilind ca o prioritate a companiei maximizarea profiturilor.  Doctorii au primit fie sume de bani, vacante, mese la restaurant sau au participat la diferite seminarii in care erau instruiti cum sa incaseze costul produsului de la asigurarile medicale.
In ciuda faptului ca Botox era aprobat pentru uz cosmetic si doar  in cateva cazuri in scopuri terapeutice, Allegan intruia doctorii sa recomandae produsul pentru dureri de cap si alte numeroase afectiuni, care nu erau insa aprobate de FDA.

Comentarii