VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Fidel Castro apara Israelul si acuza pe Ahmadinejad de antisemitism

Update:
Continuand poveste intalniri sale cu Fidel Castro, jurnalistul american Jeffrey Goldber, dezvaluie un lucru de-a dreptul surprinzator cu privire la liderul cubanez. La intrebarea privind economia cubaneza Castro a afirmat se pare urmatoarele: "modelul cubanez nu mai functioneaza nici macar pentru noi". Cuba se pare ca incepe sa isi deschida din ce in ce mai mult portile spre economia de piata si spre investitiile straine, dand ocazia celor interesati sa poata cumpara proprietati in Cuba. Exceptie vor face insa americanii dupa cum spune Castro, pentru ca legile americane interzic relatiile economice cu Cuba, SUA avand embargo strict fata de ea.
Castro se pare ca l-a invitat pe jurnalistul american sa-l insoteasca la un delfinariu. Cu  toate ca era luni si-n mod normal era inchis, acesta s-a deschis si toti angajatii au fost prezenti la munca in mod "voluntar" dupa spusele lui Castro.  Surprizele au continuat in momentul in care jurnalistul a aflat ca institutia era condusa de un fizician specialist in energie nucleara.
"L-am pus aici pentru a-l impiedica sa faca bombe nucleare" a declarat Fidel Castro razand in hohote.



Fidel Castro a oferit un interviu extrem de interesant unui jurnalist american de la "The Atlantic" cu privire la escaladarea tensiunilor dintre Iran, pe de-o parte, si, SUA si Israel pe de alta, acuzandu-l pe presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, de antisemitism. 
In timp ce se afla in vacanta jurnalistul Jeffrey Goldberg a primit un telefon de la biroul  reprezentantei cubaneze din Washington DC , (datorita embargoului si relatiilor diplomatice dintre cele doua tari, Cuba nu are consulat sau ambasada in SUA) in care era anuntat ca Fidel Castro doreste sa ii ofere un interviu. Fostul sef de stat de la Havana se pare ca ar fi citit unul din articolele jurnalistului pe tema tensiunilor si a unui posibil razboi intre cele trei tari.
In discutia avuta cu Goldberg, care s-a desfasurat pe parcursul a trei zile,   fostul presedinte cubanez, in varsta de 84 de ani, a condamnat faptul ca Ahmadinejad nu recunoaste existenta Holocaustului, si a subliniat faptul ca exista o amenintare catastrofala de izbucnire a unui razboi cu posibile implicatii nucleare.
Fidel Castro vorbea din perspectiva unui lider cu o experienta similara,  in 1962  Cuba, URSS (Rusia de azi) si Statele Unite fiind la un pas de a declansa un razboi nuclear, in timpul asa zisei crize a rachetelor. Intrebat ce parere are despre scrisoarea pe care i-a trimis-o premierului rus de atunci, Nikita Hrusciov (foto), si-n care i se parea justificata folosirea armelor nucleare pentru a se apara de un eventual atac american, Castro a parut sa regrete acea afirmatie, considerand ca, privind in urma prin cate a trecut si la experientele avute, acea  recomandare nu merita facuta.
Jurnalistul american si-a exprimat surprinderea cu privirea la aceasta schimbare de comportament pe care Fidel Castro o are chiar fata de propriile decizii din trecut, si de faptul ca manifesta o astfel de simpatie fata de evrei si sustine fara echivoc existenta statului Israel. 
Castro a afirmat ca guvernul iranian ar trebui sa inteleaga ca evreii au fost alungati din tara lor, persecutati, batjocoriti peste tot in lume pentru pacatul de a-l fi ucis pe Dumnezeu (n.r. Isus). "Dupa judecata mea s-a intamplat o selectie inversa, peste 2,000 de ani evreii au fost supusi la persecutii teribile, iar multi au presupus ca acestia vor disparea, dar cred ca cultura si religia lor i-a tinut impreuna ca si natiune" a spus Castro, apoi a continuat spunand "evreii au avut o existenta mult mai grea decat a noastra, nimic nu se poate compara cu Holocaustul."

Julia Sweig o experta pe problemele din America Latina, membra in Consiliul pentru Relatii Externe al SUA, cea care l-a insotit pe jurnalistul american a afirmat faptul ca in prezent Fidel Castro se afla intr-o faza de inceput a reinventarii de sine, atat in politica nationala cubaneza, cat mai ales in cea internationala, fiind foarte preocupat de problemele legate de razboi, pacea si securitatea internationala, proliferarea nucleara, sau schimbarile climatice, profitand de orice ocazie ca sa isi mediatizeze punctele de vedere. 
Pentru ca  in prezent a cedat conducerea statului, fratelui sau Raul, fostul lider cubanez are la dispozitie timp indestulat sa mediteze, sa analizeze istoria si chiar propriul trecut.

Comentarii