Generalul John Kelly îl caracterizează drept fascist pe Donald Trump

Putea fi 11 septembrie 2001 provocat intentionat din interior?!



O intrebare cu tenta conspirativa nu-i asa? Aceste idei conspirative par de-a dreptul halucinante si imposibil de conceput pentru cetateanul de rand care priveste si asculta mass media gen FoxNews.
Putea oare armata Americana sa puna la cale uciderea de civili nevinovati? Putea sa orchestreze oare rapirea unor avioane si prabusirea lor in cladiri, sau alte atacuri teroriste similare? Raspunsul este afirmativ. Da, putea. Nu, nu spun eu asta ci o spun chiar documentele armatei americane din arhivele istorice.
Comemoram 9 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, insa n-am sa scriu despre acele evenimente. Am sa scriu in schimb despre o operatiune militara TOP SECRETA de acum aproape 50 de ani, scoasa la iveala acum 10 ani, dar care a trecut aproape neobservata in mass media centrala americana, si care seama izbitor cu ce s-a intamplat pe si dupa 11 septembrie, 2001. 
O exceptie face ABCNews care a scris detalii despre document intr-un articol amplu semnat de  David Ruppe, pe data de 1 mai, 2001.
In primavara anului 2001,  Arhivele Secrete Nationale faceau publice un document TOP SECRET, preluat si publicat de catre George Washington University, care dezvaluia informatii de-a dreptul socante cu privire la planurile armatei americane de la inceputul anilor ’60.
Operatiunea intitulata “Padurile Nordice “ (“Operation Northwoods”) este un document semnat de catre  tot spectrul conducerii armatei americane, asa zisul “Joint Chiefs of Staff” format din: corpul terestru de armata, trupele aeriene, marine si navale. Documentul top secret, intitulat “Justificatii pentru interventia militara americana in Cuba” era un memorandum trimis secretarului pe probleme de aparare de atunci, Robert McNamara, in care se descria planurile armatei americane de a inventa diferite pretexte  pentru invadarea Cubei. Aceste propuneri faceau parte dint-un program numit “Operation Mongoose” lansat impotriva lui Fidel Castro. Cu cativa ani inainte acesta reusise sa ajunga la putere in Cuba, fiind primul lider communist aflat la doi pasi de teritoriul SUA, lucru care-i dispera la culme pe americani.
Chiar daca ulterior planul nu a fost pus in aplicare pentru ca nu a gasit sprijinul necesar din partea conducerii civile de la acea vreme, acesta arata gandirea si intentiile diabolice inteprinse de armata americana, care incerca sa elimine un asa zis inamic communist, folosind insa metode pe care chiar communisti erau acuzati ca le utilizeaza: minciuna, manipulare sau teroare.
Planurile descrise in acest document includ inscenari de asasinate, mai mult sau mai putin reale ale cetatenilor de origine cubaneza din Florida, instaurarea unei campanii de teroare in zona Miami si-n alte orase din Florida cat si Washington DC,  scufundarea unui vapor cu emigranti cubanezi care incercau sa ajunga in SUA, inscenarea unui atac de catre fortele aeriene cubaneze asupra unui avion civil american, sau atacarea unui vas american in apele cubaneze, incident de care sa fie ulterior acuzata Cuba. Toate acestea trebuiau facute cu scopul de a produce nemultumire in randul populatiei si a comunitatii internationale care in schimb sa sustina si sa justifice o interventie a armatei americane impotriva Cubei, care sa duca la inlaturarea lui Castro.
Din document reiese ca planul  ar trebui astfel demarat incat “incidentele sa creasca in intensitate,  sa se intample intr-o ordine  logica si sa fie combinate cu alte evenimente intamplatoare astfel incat obiectivul final sa fie camuflat, dand impresia ca Cuba actioneaza in mod iresponsabil pe scara larga fata de alte tari, in special Statele Unite”.  Rezultatul acestor actiuni era sa arate comunitatii internationale ca SUA  a fost pusa in pozitia de a se apara in fata Cubei, care ameninta linistea si pacea in emisfera vestica.
O serie de evenimente inscenate ar fi trebuit sa aibe loc in apropierea bazei militare americane din Guantanamo Bay. Acestea trebuiau sa dea impresia ca “ sunt executate de forte cubaneze ostile”. Incidentele ar fi trebuit sa inceapa prin raspandirea de zvonuri transmise pe unde radio plasate clandestin, plasarea de cubanezi in uniforma care sa atace baza militara americana, capturarea unor asa zisi sabotori cubanezi in interiorul bazei, starnirea de proteste in apropiere de portile  de la intrarea in baza, explodarea de munitie in baza militara, precum si izbucnirea de incendii, lansarea din exterior a unor bombe care sa produca distrugeri ale instalatiilor americane, sabotarea, sau  scufundarea unor nave aflate in zona portului si efectuarea unor ceremonii funerare  pentru  victime care de fapt n-au existat.
Unul din punctele din document era aranjarea unui incident de “genul” celui care a provocat razboiul americano-spaniol din 1898. Atunci, pe 15 februarie, 1898, nava de razboi USS Maine se afla in zona portului din Havana, pentru ca SUA sa-si apare interesele in revolta dintre Cuba si Spania,  cand la bordul  navei americane a avut loc o “explozie” care a ucis trei sferturi din echipaj, nava scufundandu-se. Americanii i-au blamat pe spanioli de incident declarandu-le razboi. In mod asemanator americanii doreau “sa explodeze o nava americana in golful Guantanamo” si sa-i acuze pe cubanezi de incident.  “Putem expolda o nava fara nume oriunde in apele cubaneze. Putem face ca incidentul sa se intample in zona Havana sau Santiago, parand un atac spectaculos al armatei cubaneze aeriene sau navale, sau ambele” arata documentul.  Simpla prezenta unor nave sau avioane cubaneze care ar fi venit sa investigheze incidentul ar fi fost evidente suficiente ca sa-i acuze pe cubanezi de incident. Apropierea de Havana sau Santiago ar fi trebuit sa adauge la credibilitatea incidentului, pentru ca lumea putea auzi explozia si vedea focul. Statele Unite urmau apoi sa execute o misiune de “salvare” pe mare si in aer  pentru a evacua “echipajul-inexistent” mai arata documentul. Numarul victimelor publicate in presa nationala ar fi trebuit sa starneasca un val imens de indignare din partea populatiei.
Un alt posibil scenariu era provocarea unui razboi intre Cuba si o tara din America Latina. Un astfel de incident putea fi inscenat cu Republica Dominicana. Avioane americane vopsite ca sa para a fi cubaneze ar fi trebuit sa penetreze spatiul aerian dominican si sa incendieze pe timp de noapte diferite culturi agricole. In plus aceste actiuni urmau sa fie cuplate cu mesaje de suport adresate dizidentilor comunisti, cat si transportarea de arme din partea Cubei, care sa fie insa descoperite si interceptate de autoritatile dominicane. Vopsirea unor avioane MIG ca sa para a fi cubaneze si care urmau sa provoace hartuirea avioanele de pasageri din Republica Dominicana era o alta recomandare.
O alta metoda sugerata era inscenarea unui atac cubanez si doborarea unui avion de pasageri American. Ruta ar fi trebuit sa fie astfel aleasa incat avionul sa treaca prin spatiul aerian cubanez. Grupul ar fi trebuit sa fie unul de studenti aflati in vacanta sau un grup de personae care sa fie interesate sa zboare intr-o cursa charter.  Un avion al CIA urma sa fie folosit pentru aceasta cursa falsa. Pasagerii urmau sa fie imbarcati sub identitati false la bordul unui avion militar vopsit identic cu cel al  CIA. Ambele avioane urmau sa plece in acelasi timp, dupa o scruta ruta prin sudul Floridei avionul cu pasageri urma sa aterizeze la baza militara, pasagerii erau evacuati, iar avionul vopsit la starea initiala. Celalat avion pus pe pilot automat urma sa isi continue ruta, iar  odata ajuns in spatiul aerian cubanez urma sa transmita mesaje ca este atacat de avioane MIG cubaneze. La scurt timp prin semnal radio urma sa explodeze. Stirea atacului urma sa  fie facuta cunoscuta americanilor de catre Organizatia Internationala a Aviatiei Civile care ar fi trebuit sa intercepteze mesajele de atac transmise prin radio. In acest fel se dadea o mult mai mare credibilitate incidentului decat daca ar fi fost facut public de SUA.
Actiuni similare sunt descrise cu lux de amanunte in document. Spre sfarsit este mentionat faptul ca datorita faptului ca o revolta din interior este putin probabila, SUA ar trebui ca sa creze o provocare Cubei care sa-i permita o interventie militara.
Un punct culminant al documentului este folosirea lansarii in spatiu a unei rachete avand la bord pe astronautul John Glenn, in februarie 1962,  in care conducerea Statului Major american propunea o explozie a rachetei care sa-l ucida pe astronaut, incident care urma sa fie pus pe seama cubanezilor.
Totodata documentul avea si cateva recomandari.  Acesta trebuia trimis spre aprobare Secretarului Apararii, apoi sefului de operatiuni militare responsabil de proiectul cubanez,  insa nu trebuia sa ajunga in mainile nici unui ofiter american din cadrul NATO, sau comitetului militar american din cadrul Natiunilor Unite.
Nu se stie cu siguranta daca proiectul n-a fost dus la indeplinire pentru ca fusese refuzat de  Secretarul Apararii, Robert McNamara, ori pentru ca presedintele J.F. Kennedy i-a spus cateva zile mai tarziu generalului de armata Liman Lemintzer  ca SUA nu va putea folosi actiuni militare ilegale pentru a invada Cuba.
Daca in anii ’60 proiectul a esuat, un altul similar a fost dus la indeplinire dupa atacurile de la 11 septembrie, 2001. Este vorba despre grupul de neo-conservativi de la PNAC (Project for the New American Century) care s-a format la mijlocul anilor ’90 cu scopul si ideologia clar declarata ca SUA trebuie sa domine lumea prin folosirea fortei.
Printre adeptii acestei ideologi s-au aflat fostul vice presedinte Dick Cheney; Secretarul Aparari  Donald Rumsfeld, precum si  John Bolton, Paul Wolfowitz, Richard Perle, Richard Armitage, sau Elliot Abrams, lideri in diferite functii importante din foata administratie George W. Bush. 
Faptul ca  atacurile de la 11 septembrie, 2001 au fost puse la cale de catre lideri ai armatei americane sau CIA n-ar fi exclus sa aflam cu certitudine din documente similare desecretizate peste 40-50 de ani. Pana atunci insa putem sa credem varianta  oferita de autoritati cu toate ca asupra ei planeaza enorm de multe semne de intrebare, sau putem sa speculam pe baza documentelor si evidentelor deja existente.
Surse:
George Washington University-OPERATION NORTHWOODS
ABC News - U.S. Military Wanted to Provoke War With Cuba
Project for New American Century
In Their Own Words- 9/11/2001 families
Loose change

Comentarii

Anonim a spus…
Dom' Petruta ti s-a urit cu sederea in America ? Daca se pun astia pe tine nici reclame la ciorapi nu mai face nimeni din faita Petruta si te duc agentii Marshall pina in Maramures acasa.
Marian Petruta a spus…
Sa fie oare mai usor si mai bine sa lasam coruptia si minciuna sa faca regulile in America? O fi OK sa minti si sa incepi un razboi in care sa moara mii de americani? E mai usor sa spionezi propriul popor si sa condamni pe cei care se impotrivesc unor metode neconstitutionale? E mai simplu sa-i reduci la tacere si sa le incalci oamenilor libertatea de exprimare, doar pentru ca au o alta parere!?
Nu am convingerea 100% ca 9/11 a fost orchestrat din interior, dar intrebarile ridicate incusiv de familiile celor morti si ce-a urmat dupa, ridica semne mari de intrebare. Nu incerc decat sa-i fac pe oameni sa iasa din ignoranta lor zilnica, sa fie mai interesati de ce se intampla-n jurul lor, sa puna intrebari si sa nu se lase dusi de nas asa usor!
Exista multa naivitate la oameni care de cele mai multe ori nu sunt la curent cu ce se intampla in jur si lasa sa fie condusi orbeste de altii care isi urmaresc interesele lor meschine.
Ce ar fi fost oare daca in continuare aceeasi administratie ar fi avut puterea de decizie? Care ar fi diferenta intre comunismul romanesc in care cei care isi exprimau o parere contrara regimului erau torturati si aruncati in inchisoare ?
Nu-mi doresc sa schimb lumea ca stiu ca n-am sa pot asa peste noapte, dar poate reusesc sa-i fac pe oameni mai interesati de politica si societatea-n care traiesc indiferent ca sunt in America sau orice alta parte a lumii.