VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Taxe consulare mai reduse la unele servicii

Ambasada Romaniei din Washington DC anunta faptul ca MAE a iniţiat un Ordin comun al ministrului Afacerilor Externe şi al ministrului Finanţelor Publice privind revizuirea cuantumului unor taxe din anexa la Legea nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 616, Partea I, din data de 31.08.2010, cu aplicare de la data publicării, operându-se astfel reducerea cu 30% a cuantumului taxelor consulare pentru înscrierea în registrele de stare civilă româneşti a certificatelor de naştere şi căsătorie eliberate de autorităţile străine. Adoptarea prezentului Ordin constituie o măsură excepţională, care vine mai ales în sprijinul familiilor cu copii care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Revizuirea cuantumului taxelor aferente serviciilor de înscriere a actelor de stare civilă s-a impus după ce s-a constatat apariţia unei discrepanţe între taxarea serviciilor consulare de înscriere a actelor de stare civilă şi taxarea celorlalte servicii consulare în raport cu taxarea efectuării aceloraşi servicii în ţară, de către autorităţile competente. 
Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 616, Partea I, din data de 31.08.2010, cu aplicare de la data publicarii.
Comunicatul emis de MAE poate fi regasit accesand linkul:
Varianta in engleza a comunicatului emis de MAE poate fi regasit accesand linkul:
Pentru informatii suplimenare referitoare la noul cuantum al taxelor consulare, va adresez rugamintea de a accesa website-ul Ambasadei Romaniei la Washington (www.washington.mae.ro), sectiunea Servicii consulare, la urmatorul link: http://washington.mae.ro/upload/docs/77040_Taxe%20sep%202010%20-%202.PDF .

Comentarii