VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Chicago Auto Show 2011

Intre 11 si 20 februarie romanii din Statele Unite si in special cei din zona metropolei Chicago, au ocazia sa participle la cel mai mare show automobilistic de pe continentul nord American: Chicago Auto Show 2011, ajuns la editia cu numarul 103. 

La show-ul de anul acesta  participa cei mai de marcă producatori auto din lume, iubitorii de masini putand admira si anul acesta aproximativ 1,000 de exemplare din cele mai noi , mai exotice si inovatoare autoturisme ale unor producatori precum: Toyota, Honda, BMW, Mercedes, Porch, Audi, KIA , Mazda,  ca sa numesc doar cateva din companiile straine, dar si din cele americane precum General Motors, Chevrolet, Crysler, Ford, Jeep si multe altele.

Salonul Auto  este nu doar o celebrare a inovatiei si realizarilor de ultima ora din dimeniul auto, ci si un eveniment mult asteptat atat de potentialii clientii cat si de familiile americanilor in general, care cu mic cu mare sunt atrase de restul spectacolelor din timpul expozitiei.

La fel ca si cea de la Detroit, si la editia de la Chicago se poarta  moda masinilor ecologice sau hibride, Chevrolet Volt , Nissan Leaf sau Ford Focus Electric fiind printre cele mai populare masini prezente,  care au atras un public numeros.

Cei de la Ford si-au etalat conceptul ecologic, Ford Focus Electric care va fi dispobibil abia anul viitor ca si model pentru 2013. Masina este echipata cu un computer de bord care-i va furniza soferului informatii precum cea mai apropiata statie unde masina poate fi alimentata electric, instructiuni de eficientizare in condus, si un rezumat al energiei ramase in acumulator, si-a eficientei cu care a fost condusa.  


Leaf de la Nissan  este prima masina pur electrica oferita spre vanzare pe piata nord Americana.
Are 4 usi, acomodeaza 5 pasageri, si functioneaza exclusiv pe current electric. Este disponibila in 2 modele, unul de baza si altul superior, ambele avand un motor electric de 107 cai putere si o baterie de litium. Masina poate fi alimentata de la orice priza de  current, atat la 110 cat si la 220 de volti. Incarcata la maxim masina poate parcurge aproximativ 160 de km, durata de incarcare completa a bateriei, in functie de voltaj, fiind intre 8 si 20 de ore.  Modelul de clasa superioara are un dispozitiv de incarcare rapida a bateriei, de pana la 80% din capacitate, in doar jumatate de ora. Masina este cu transmisie automata, dotata cu ABS, control al tractiunii, sistem anti-derapaj, air bags, si sitstem de navigare, modelul superior avand cateva dotari aditionale.

Este stiut faptul ca in America totul are proportii gigantice, inclusiv masinile, in special cele de teren.  Cu toate astea in ultimii ani din ce in ce mai multe masini de mici dimensiuni isi fac aparitia pe piata auto Americana, semn ca recesiunea si pretul combustibilului ii face pe americani sa isi mai schimbe gusturile si preferintele in materie de autovehicole.
Un exemplu este Compania Smart o divizie a celor de la Daimler si Mercedes-Benz care a scos pe piata masina Smart ForTwo,  adica mai pe romaneste o masina desteapta ultra-compacta pentru doar 2 persoane, care este o versiune pur electrica, fiind cea mai mica si mai scurta masina ca dimensiuni, de pe piata nord Americana, oferita spre leasing pe o perioada de 4 ani, in varianta normal sau decapotabila. 
Pentru a creea o senzatie cat mai naturala pentru participanti, cei de la Toyota au amenajat peste 4600 de metrii patrati de teren cu denivelari si obstracole pentru a-si putea pune la test camionetele si autoturismele de teren. Acelasi lucru l-au facut si cei de la Ford cu modelul Ford Explorer.   
Cei de la General Motors  nu s-au lasat nici ei mai prejos si au creeat un traseu special imprejurul caruia au plantat copaci, cei prezenti la show putand sa faca o tura cu masinile electrice Chevy Volt.

Daca egiptenii au folosit site-ul de socializare Facebook pentru a porni revolutia impotriva lui Mubarack,  producatorii de la Audi au folosit mediul virtual pentru a trage cu urechea la ce spun consumatorii americani, si astfel s-au decis in ultimul moment sa aduca in America o versiune a modelului  Audi TT.
Zilnic de la show se realizeaza transmisiuni in direct, iar cei prezenti au parte de numeroase concursuri sau pot intalni  numeroase celebritati si vedete, jucatori faimosi de la echipele locale, precum cea de hochei, fotbal American sau celebra echipa de basket Chicago Bulls.

Comentarii