Iarna nu-i ca vara la Chicago

Update:
 Cel mai ciudat fenomen in aceasta noapte a fost  sa aud tunete si fulgere, acum in miez de iarna.



Iernii ii sta bine cu zapada si frig, iar la Chicago acest anotimp nu se dezminte. Meteorologii americani au anuntat zilele acestea ca un "monstru" de viscol se va abate asupra zonei centrale a Statelor Unite. Se asteapta ca o treime din populatia Americii sa fie afectata de acesta. De asemenea se anunta si caderi record de zapada. Peste jumatate din statele americane au fost puse in alerta. Opt dintre acestea, din  zona centrala, printre care si Illinois,  vor avea parte de viscole puternice care vor putea ajunge pana la 90 de kilometri pe ora si zapada de pana la 50 de centimetri.

Pentru ca iarna nu-i ca vara autoritatile din Chicago au pregatit  274 de utilaje de dezapezit care sunt gata de actiune. Cu toate astea in statele
Illinois, Wisconsin, si Oklahoma au fost declarata starea de urgenta.  
In cursul zilei de marti peste 700 de zboruri au fost anulate pe cele doua aeroporturi principale  O'Hare si Midway. Compania American Airlines si-a anulat pana miercuri la pranz toate zborurile de pe O'Hare.
Posta americana a anuntat ca mine va distribui  in mod obisnuit corespondenta, astazi distributia facandu-se cu cateva ore mai devreme decat de obicei.
  Universitatile din zona metropolei Chicago si-au anulat toate cursurile care trebuiau sa aibe loc in aceasta dupa amiaza. Miercuri scolile vor fi inchise, autoritatile avertizand populatia sa stea in casa si deplasarile in oras sa fie facute doar daca sunt absolut necesare. Una din temerile majore ale autoritatilor sunt eventualele intreruperi de curent electric.
"Prioritatea numarul unu este siguranta cetatenilor" a declarat primarul din Chicago Richard M. Daley
.



1967 snow storm Chicago

Comentarii

FotoStefan a spus…
De unde ai luat primele doua fotografii?
Marian Petruta a spus…
eu le-am facut prin vecini