VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Jumatate de secol de la primul zbor in cosmos


Saptamana aceasta s-au celebrat 50 de ani de la primul zbor al omului in cosmos, zbor realizat in premeira de rusul Iuri Gagarin pe 12 aprilie 1961. O luna mai tarziu il urma astronautul american Alan Shepard.(foto)

Daca in Rusia presedintele Medvedev a decorat saptamana aceasta pe fostii astronauti care au explorat spatiu, printre care si  romanul Dumitru Prunariu, in Statele Unite americanii au asteptat cu interes sa vada unde vor poposi cele cateva navete spatiale,  care au fost sau urmeaza sa fie scoase din uz si puse la expozitie.
Cateva zeci de muzee de stiinta de pe intreg cuprinsul Statelor Unite au asteptat cu nerabdare aceasta zi. Printre  ele si planetariul Adler din Chicago, care spera ca sa-i surada norocul de a gazdui una din navetele spatiale.
Din pacate cele patru navete: Enterprise, Discovery, Atlantis sau Endeavour vor fi gazduite in alte parti.   
In New York City va poposi naveta Enterprise, un prototip de naveta folosit pentru zboruri test acum mai bine de 30 de ani.  Naveta a fost expusa la muzeul Smithsonian  din Washington DC insa  cei de la NASA au decis ca acolo sa fie gazduita naveta Discovery, care se va pensiona anul acesta. La Kennedy Space Center din Florida va fi expusa naveta Atlantis, iar Endevour va ajunge in California Science Center din Los Angeles.
Presedintele planetariului din Chicago Paul Knappanberger declara ca o astfel de naveta este o bogatie nationala, un simbol al realizarilor americane in domeniul stiintei si explorarii spatiale, si crede ca nici un alt obiect de expozitie nu poate sa se ridice la un astfel de statut.
Drept consolare planetariul din Chicago va primit un alt premiu, aici urmand sa  fie gazduit  un simulator de naveta spatiala folosit pentru antrenarea astronautilor de la NASA.

Comentarii

Anonim a spus…
Sa fie ocupat cu mamaligutele boierul Petruta ? Ca de subiecte e cam criza pe aici. Pai ce sa mai scrie daca nu are subiecte. Face si el ce stie sau ce pretinde ca stie. Ratuta cu ceapa.
Marian Petruta a spus…
Da, este ocupat va oferiti sa-i dati o mana de ajutor?!