Ambasada Romaniei din Washington DC a invitat preferential presa la intalnirea cu presedintele Traian Basescu

Update luni 19 septembrie: Iata raspunsurile primite din partea ambasadei si a deputatului Lubanovici


 Scuzele deputatului Lubanovici ca nu el a facut invitatiile sunt ieftine. Normal ca nu el le-a facut , insa el trebui sa stie de eveniment si sa fie la curent cu ce se intampla si ca atare sa ne comunice evenimentul. Parca vad ca o sa zica ca nu stia de el din timp, iar din informatiile care le am se pare ca nu prea stia, ca s-a dus aiurea din SUA la Bucuresti cu doar cateva zile inainte de vizita ca sa aiba de unde veni inapoi.  Pe cheltuiala cui oare?!  Daca n-a stiut de vizita de ce oare nu a stiut, chiar asa il ignora si cei din propriu partid,vin in vizita in propria ograda si nu-l instiinteaza?! 
Cu toate astea a mers acolo la Washington DC, a vazut ca nu toata presa e prezenta, dar n-a sarit primul sa zica:  ceilalti de ce nu au fost invitati? Ba mai mult l-a si luat gura pe dinainte spunand unora ca "deh daca ei nu ma baga in seama pai sa nu astepte sa sa fie invitati la intalniri oficiale"......In plus nici in momentul de fata nu pare a fi de partea celor care au fost omisi de pe listele de invitati. Sunt curios cand o sa aibe loc si acea "intalnire a presedintelui Basescu cu presa din SUA"?  Promisiuni am auzit multe....
Cat priveste raspunsul domnului ambasador, as fi inteles ca timpul de organizare a fost scurt si n-au invitat decat "presa romaneasca locala" insa realitatea arata ca ziarul Romanian Tribune din Chicago a fost invitat, fiind prezent la eveniment.

Ambasada din DC si deputatul Mircea Lubanovici reprezinta interese de partid si nu pe cele ale romanilor din SUA?!
Cu ocazia vizitei presedintelui Traian Basescu la Washington DC ambasada Romaniei, la ordinele probabil a celor care veneau in vizita, a omis sa invite intreaga presa romaneasca la intalnirea cu presedintele. Invitati au fost doar cativa, alesi preferential, care canta mai mult sau mai putin in strune puterii.
Deputatul Mircea Lubanovici, cel ales sa reprezinte interesele romanilor din Statele Unite, cu toate ca "conduce" un ziar romanesc in Portland, Oregon (Romanian Times) nu a catadicsit sa instiinteze si ceilalti colegi de presa despre aceasta vizita, nici in calitatea sa de deputat si reprezentant al romanilor, cat nici in aceea de "coleg" de presa.
Acesta se pare ca prin gestul facut s-a razbunat pe cei care au inceput de ceva vreme sa il ignore cand isi face aparitia in comunitati pentru a cere favoruri, in special aici la Chicago. Daca stimabilul Lubanovici are impresia ca toata lumea sta cu limba scoasa sa pupe in partea dorsala oficialii de la Bucuresti sau sa se fotografieze cu ei, ca apoi sa se afiseze cu pozele pe internet, se inseala amarnic. Domnul Lubanovici ar trebui sa stie ca lumea poate are deja fotografii alaturi de presedinte, sau alti oficiali, dar nu toate lumea le posteaza pe internet sa se dea rotuzi,crezand ca a te afisa cu cineva intr-o fotografie iti creste automat reputatia, prestigiul sau omenia, si ca dintr-o data devi super mega important.
Prin neinformarea presei romanesti de vizita oficiala facuta de presedintele Romaniei, deputatul Lubanovici nu da dovada decat de lasitate si o capacitate intelectuala care este departe de functia pe care, pentru o perioada limitata, o mai ocupa. Razbunarea nu este doar fata de cateva persoane din presa, ci in special fata de miile sau zecile de mii de romani, cititori ai presei romanesti din Statele Unite care au fost privati de o reprezentare corespunzatoare la eveniment. In plus dumnealui uita probabil ca in functia respectiva de deputat a fost ales sa reprezinte interesele romanilor din colegiul 3, si nu interesele partidului din care face parte, sau orgoliile personale.

De asemenea Ambasada Romaniei din Washington DC se face raspunzatoare pentru invitarea preferentiala a jurnalistilor si a reprezentantilor comunitatilor romanesti. Ce este mai grav este faptul ca angajatii care lucreaza in ambasade sunt obligati prin lege sa nu aibe culoare politica si sa nu raspunda comenzilor venite din partea vreunui partid aflat la putere sau in opozitie. Cu toate astea se pare ca s-a incalcat acest regulament, motiv pentru care Asociatia Jurnalistilor Romani din SUA si Canada(NARPA) a solicitat raspunsuri in scris atat din partea Ambasadei cat si a deputatului Lubanovici.

Comentarii

Sorin a spus…
Bine zis Mariane!! Am citit si dat mai departe :)
http://forum.romanian-portal.com/showthread.php?18585-Ambasada-Romaniei-din-SUA-si-deputatul-Lubanovici-au-liste-preferentiale-de-aplaudaci
Simona Botezan a spus…
Ai dreptate! Eu am primit invitatia in data de 13 septembrie, cu 4 ore inainte de intalnire, iar (conform instructiunilor) confirmarea de participare ar fi trebuit sa o trimit in data de 12 septembrie, deci cu o zi inainte de a primi invitatia.