VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

26 de ani inchisoare pentru o crima pe care n-a comis-o

 Povestea vietii lui Dewey Bozella este inspirata parca dintr-un film, dar de fapt este chiar viata lui personala.
Arestat in tinerete pentru o crima pe care nu a comis-o el, acesta a fost condamnat si incarcerat la celebra inchisoare Sing Sing din New York, doar pe baza unor marturii care ulterior s-au dovedit false.
Conform ziarului The New York Times in inchisoare incepe sa joace box, sa studieze, se casatoreste,  obtine mai multe diplome si un masterat in teologie.
Ar fi putut sa fie eliberat mai repede daca pur si simplu ar fi recunoscut ca e vinovat. A tinut la principiile sale si a refuzat sa accepte responsabilitatea pentru ceva ce nu a facut.
Organizatia "Innocence Project" care ajuta condamnatii, posibil incarcerati pe nedrept, sa isi dovedeasca nevinovatia folosind probe ADN, i-a preluat acum cativa ani cazul. Ajutati de o firma de avocatura acestia gasesc pe detectivul care cu ani in urma a investigat cazul. Acesta cand s-a pensionat singurul dosar care l-a luat cu el acasa a fost o copie dupa dosarul lui Bozella, unde erau evediente care puteau sa-i dovedeasca nevinovatia, si la care avocatii celui acuzat nu au avut niciodata acces.
In 2009 procesul a fost rejudecat, iar Bozella eliberat, anul acesta fiind exonerat de acuzatia de crima.
La 52 de anui, sambata aceasta in Los Angeles, CA Bozella isi va face debutul in primul sau meci de box profesionist.


Anul acesta ESPN i-a conferit lui Dewy Bozella, pentru curajul de a nu se fi dat batut, premiul "Arthur Ashe Courage Award", acordat de-a lungul anilor unor personalitati precum Muhammad Ali sau Nelson Mandela .


Comentarii