VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Anul nou aduce legi noi peste tot in SUA

 Incepand cu 1 ianuarie 2012 au intrat in vigoare zeci de mii de legi noi in Statele Unite.
In Illinois au devenit litera de lege peste 200 de astfel de legi.

Taxa de autostrada, asa numitul "toll fee" a inregistrat o crestere de aproxiamtiv 87% in Illinois.  De exemplul cei care foloseau i-Pass-ul si plateau 40 de centi, de acum inainta vor plati 75 de centi. Cei care plateau cu  cash, rata a crescut de la 80 de centi la 1,50 dolari. O calatorie pe autostrada I-294 de la un capat la altul costa, fara i-Pass,  peste 9 dolari.
Proprietarii de masini din Chicago vor plati intre 10si 15 dolari in plus pentru un "city sticker". Masinile care nu au la vedere pe parbriz aceste "stikere" risca o amenda de 200 de dolari. Rata la parcare in downtown Chicago a crescut cu 17%, o ora costand 5,75 de dolari.
Pretul calatoriile cu Metra (trenul) vor creste cu 25% din februarie.

Pasagerii care stau pe bancheta din spate in masina vor fi obligati sa poarte centura de siguranta, alfel vor risca sa fie amendati cu 25 de dolari.
Angajatorii vor putea retine bani din salariul angajatorilor fara acordul acestora daca acestia au datori neplatite catre municipalitate.
Autoritatile din Illinois vor fi obligate sa elibereze cardul de identitate ( ID-ul ) fara fotografie daca aplicantul motiveaza o anumita credinta religioasa. (Legea a fost implementata la cererea minoritatii  Amish)
Scolile din Illinois  vor putea suspenda sau exmatricula studentii care posteaza pe internet mesaje violente sau de amenintare fata de profesori, studenti sau angajatii ai respectivei institutii de invatamant.
Biciclisti si motociclisti vor putea sa treaca pe culoarea rosie a semaforului daca senzorul de detectare nu face ca culoarea sa se schimbe dupa 2 minute.

In statul american Georgia companiile cu peste 500 de angajati sunt obligate sa foloseasca un sistem de verificare alangajatilor pentru a detecta pe cei care sunt ilegali in America Sistemul se numeste "e-verify" este in functiune de mai multi ani insa nu toate statele au o lege care sa-i forteze pe angajati sa foloseasca acest sistem. Incepand cu 2013 si companiile cu cel putin 10 angajati vor fi obligate sa foloseasca acest sistem.
Alabama a votat si ea o lege prin care toti noii angajati sunt obligati sa fie validati cu "e-verify".
In Carolina de Sud o alta lege similara prevede suspendarea licentei de functionare a companiilor care nu verifica angajatii daca au sau nu drept de munca legal.
O noua lege in California permite ca studentii aflati ilegali in America sa poata primi burse private. De asemenea studentii ilegali vor putea folosi  documente de identificare 

In statul Florida noul an aduce mariri de salarii. Salariul minim pe ora, va creste cu 36 de centi, adica $7,67 pe ora. Alte state in care se vor inregistra cresteri salariale intre 28 si 37 de centi pe ora sunt: Arizona, Ohio, Colorado, Montana, Oregon, Vermont si Washington.

In California angajatorii nu vor mai putea sa verifice "credit report"-ul viitorilor angajati decat daca acestia vor urma sa lucreze in institutii financiare, in politie sau departamentul de justitie.
Tot in California, manualele scolare vor trebui sa contina o istorie a homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor sau transexualilor, sau mai precis a persoanelor faimoase care au avut aceasta orientare sexuala. (ex. Edgar Hoover fost director al FBI; Barney Frank- congresman american; Janice Joplin, cantareata; Oscar Wilde, scriitor;  etc)

Comentarii