VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

S-au triplat accidentele pe strada provocate de ascultatul muzicii in casti

 Aveti obiceiul sa ascultati muzica in casti in timp ce mergeti pe strada? Acest lucru este foarte periculos. 
Numarul persoanelor care au fost ucise sau accidentate grav in Statele Unite, din cauza ca ascultau muzica in casti in timp ce mergeau pe strada, s-a trimplat in ultimii sase ani, arata un studiu facut public recent. 
Numarul celor accidentati a crescut de la 16 in 2004 la 47 in 2011, totalizand un numar de 116 persoane. Mai mult de jumatate din persoanele implicate in aceste incidente se pare ca au fost lovite de catre tren. Doua treimi dintre aceste victime au fost barbati sub 30 de ani.
Studiul, publicat intr-o revista de specialitate care incearca sa previna astfel de accidente, a fost coordonat de catre profesorul Richard Lichenstein de la spitalul pentru copii al Universitatii Maryland, din orasul Baltimore.
Studiul caracterizeaza purtarea castilor pe urechi in timpul mersului pe jos ca fiind o “orbire intentionata”, adica o distragere a atentiei prin reducerea resurselor pe care creierul le utilizeaza in a detecta stimuli externi, care sa avertizeze pietonul de eventualele pericole.
Lista neagra a dispozitivelor care distrag atentia, si care au fost incluse in studiul sunt: iPod-uri, MP3 playwere si alte dispositive audio de ascultat muzica. Telefoanele mobile nu au fost incluse insa pe aceasta lista neagra.

Comentarii