Cosmarul...pardon, visul lui Victor Ponta s-a implinit

 Victor Ponta: "Nu o sa fiu niciodata primul ministru al lui Traian Basescu"

Victor Ponta a fost astazi desemnat premier de presedintele Traian Basescu, dupa ce guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu  nu a rezistat motiunii initiate de opozitie, datorita migrarilor din ultimele saptamani dinspre PDL catre USL dar si datorita tradari la vot de catre unii parlamentari ai puterii.
Ponta a ajuns in sfarsit premier. Acesta si-a indeplinit visul, sau poate e un cosmar daca ar fi sa ne luam dupa ce declara luna trecuta.
Problema mare a lui Ponta este instabilitatea sa in declaratii si afirmatiile facute de-a lungul timpului, pe care probabil le va face si de acum incolo. Victor Ponta minte in mod repetat si se contrazice singur.
Luna trecuta presedintele Basescu afirma ca la intalnirea cu USL ( PSD+PNL+PC) i-a propus acestuia printre altele sa fie premier.
Traian Basescu "Eu am avut supriza refuzului mandatului de premier de către Victor Ponta, în negocierile din 6 februarie de anul acesta. A fost o ofertă pe care i-am făcut-o la consultările de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta n-a răspuns nimic, a răspuns Crin Antonescu în locul său și ăla micu, Daniel Constantin.  Nu a spus nimic opiniei publice pentru că-i era greu să o facă. Cum să spună că a refuzat în condițiile în care cerea anticipate."

Victor Ponta:  "Basescu minte! Nu mi-a propus funcţia de premier! Decizia noastră era anunțată dinainte de consultări, anume că vrem alegeri anticipate și doar dacă câștigam atunci sa facem guvernul"
  
 "Minte domnule! Mie nu mi-a propus aşa ceva! Mi-a propus, dar eu nu mai ştiu?  Mi se pare neserios şi iresponsabil să facă astfel de declaraţii un om de care depind destinele românilor. Nu ştiu de ce face preşedintele României astfel de jocuri ieftine. Nu am avut nicio discuţie particulară cu preşedintele. Nu îl băgaţi în seamă pe Traian Băsescu", a mai declarat Victor Ponta la România TV.

Drept raspuns presedintele a pus la dispozitie stenogramele discutiei: vezi AICI stenogramele:

Victor Ponta "Pentru prima dată am aflat şi eu aseară că domnul Băsescu nu exclude ideea ca eu să ajung premier. Probabil ceva fundamental s-a schimbat. Până acum spunea că nu mă va numi niciodată premier. Sunt absolut convins că dacă, după alegeri, vom avea majoritatea absolută, candidatul USL va fi prim-ministru. Imediat după alegeri voi accepta oferta".

Victor Ponta  "Eu nu vreau si nu o sa fiu niciodata primul ministru al lui Traian Basescu. Eu nu sunt nici Emil Boc si nici Mihai Razvan Ungureanu sa ma puna Traian Basescu in functie la misto, nici macar in bascalie sau in gluma."

Video: Victor Ponta numit de Traian Basescu prim ministru


Comentarii

Lupus a spus…
In politică e ca în dragoste. Niciodată să nu spui niciodată!

Ponta se referea ca n-o sa fie vreodata Premier ca urmare a jocurilor politice fîcute de Băsescu.
Credeți că i-a convenit lui Băsescu sa desemneze premier un asemenea adversar?
Marian Petruta a spus…
Ponta nu stie ce si-a dorit, mai ales acum inainte de alegeri. Cu siguranta va regreta, si-o sa iasa sifonat din aceasta functie, pe care o va ocupa temporar. Cat priveste pe Basescu din moment ce i-a oferit si inainte functia nu era nici o problema sa-l numeasca premier, dovada ca a si facut-o rapid. Numirea lui e cea mai buna capcana in care Ponta putea cadea. Basescu putea foarte bine sa spuna nu, dar cu cat mai repede numirea in functie cu atat mai bine, pt ca eroziunea politica a lui Ponta deja a inceput.
Lupus a spus…
@Marian
Diferența între un trăitor în România si unul care privește din depărtare realitatea este exprimată de comentariul dvs.
Interesul nostru este ca Ponta, sau oricare premier, să guverneze bine, pentru ca și noi să trăim mai bine, speranța d-voastră politicianistă este să se erodeze, de ce să nu se și compromită, nu? Pe d-voastră nu vă preocupă viața romanilor din țară.Priviți totul ca pe un spectacol.
Marian Petruta a spus…
In ceea ce ma priveste nu-i doresc lui Ponta decat sa "guverneze foarte bine" iar daca romanii o vor duce mai bine chiar m-as bucura.
Cat priveste erodarea imagii lui cu siguranta ca asta se va intampla in mod accelerat pana la alegeri, mult mai mult decat daca ar fi asteptat sa se desfasoare alegerile si pe urma sa isi preia eventuala functie.
In rest nu privesc decat la un spectacol ridicol si trist al clasei politice romanesti, pentru ca DA este un spectacol, ca sa nu-l numesc cacealma...
C V a spus…
Probabil a acceptat numirea pentru ca si USL-ul sa poata jongla institutiile statului a caror resurse pot fi folosite in campanie (in calitate de fost membru de partid - stiu ca e cava cat se poate de normal ca masinile institutiilor sa fie folosite la impartit fluturashi, sau cheltuieli de campanie sa fie suportate de institutii) ... e un joc politic in care atat Basescu cat si USL-ul joaca o corcitura intre sah si poker ... Da, privesc de departe acest joc, mi-e scarba de politica romaneasca in general, insa cred ca orice s-ar intampla chiar era nevoie de o schimbare ... Basescu si Boc si-au batut prea mult joc de orice - iar guvernul Ungureanu sau Croitoru au fost doar praf in ochi. Da, Ponta ca premier acum o sa piarda procente politic, dar va fi ok - cred ca PDL nu mai trece de 10-15%
Lupus a spus…
Se va eroda politic doar dacă va guverna în stilul Băsescu-Boc-Ungureanu.
Are 6 puncte promise, pe care daca le aplica pana în toamna, Usl va trece de 60% la voturi și 80% mandate parlamentare-legea votului uninominal pur.