VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Predictii sumbre facute de cercetatorii de la MIT

Un studiu recent facut de cercetatori de la institutul "Jay W. Forrester" din cadrul celebrei universitati MIT (Massachusetts Institut of Technology)  declara ca omenirea ar putea suferi un colaps economic global si un declin drastic al populatiei, daca va continua sa consume, in acelasi ritm, resursele de care dispune planeta.
 Publicatia americana  Smithsonian Magazine  scrie ca fizicianul de origine australiana, Grahm Turner declara ca "lumea este in drum spre dezastru"  si ca evidentele actuale coincid cu un celebru raport academic facut in 1972 intitulat " Limitele cresterii".  Raportul facut si publicat in urma cu 40 de ani arata ca un consumerism necontrolat si crestere economica continua pe aceasta planeta, ce dispune de resurse limitate, va duce la o incapacitate de auto sustinere care va rezulta intr-un dezastru. O editie updatata a raportului, publicat in 2004 si intitulatLimits to Growth: The 30 Year Update, arata ca in urma datelor adunate de-a lungul celor peste 30 de ani, se confirma predictiile sumbre ale primului raport.

In noul raport facut public de curand pentru, grupul numit, Clubul de la Roma (The Club of Rome), cercetatorii au creat un model computerizat ce prezice diferite scenarii bazate pe modele curente de crestere a populatiei si consum global de resurse. Studiul ia in calcul diferite nivele de productivitate agricola, rata natalitatii si eforturile de protectie a mediului. Un numar de 12 milioane de copii ale raportului au fost tiparite si distribuite in 37 de limbi pe glob.
Scenariile si predictiile facute de computer in urma datelor introduse  arata ca populatia si cresterea economica globala va continua intr-un ritm continuu pana aproximativ in anul 2030. Fara a impune insa masuri drastice de protectie a mediului si investirea in "tehnologie verde"  prabusirea populatiei si-a economiei va fi inevitabila, arata acesta.
Cu toate acestea economistul Henry Wallich de la universitatea Yale, expert in economie internationala, declara ca incercarea de a regulariza si stopa cresterea economica globala va insemna condamnarea la saracie permanenta a miliarde de oameni.

In schimb insa Turner afirma ca scenariile oferite de computer, sunt identice cu predictiile facute in studiul din anii '70 si ca este foarte clar ca este un semnal de alarma, iar directia in care mergem nu este o traiectorie sustenabila.

Comentarii