VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Chicago NATO summit intra in linie dreapta

Ieri la amiaza prin downtown totul părea obișnuit.Vreme calduroasa si soare, lumea se plimba nestingherita pe străzi ca in orice alta zi obisnuita de munca la sfarsit de săptămâna.


Singurele diferente vizibile erau prezenta mai numeroasa a politiei pe strazi si prezenta unor echipamente si utilaje ce vor fi utilizate la inchiderea unor artere rutiere.

Pe Columbus Drive zeci de mașini folosite la deszapezire erau insirate pe marginea șoselei urmand a fi folosite pentru a baricada strazile care urmeaza sa fie închise complet traficului începând cu vineri noaptea. Tot pe marginea drumului stateau insirate din loc in loc stive de garduri metalice care urmează a fi folosite in a limita accesul spre McCormic Place, zona desfasurarii summitului, in zilele de duminica si luni.
Multa lume de din centru a primti liber sau au avut o zi mai scurta decat de obicei, fiind incurajati sa lucreze de acasa,  tocmai pentru a evita prezenta in zona centrala unde zilnic au loc diferite proteste. Pana in prezent aceste proteste nu au degenerat in violente ele fiind desfasurate in mod pasnic in cursul acestei saptamani.
Doar cativa protestatari au fost arestati zilele trecute si ulterior eliberati.
Politia va fi pregatita in a controla protestatari dar acestia vor fi imbracati in uniforme obisnuite si nu in echipamente speciale care sa dea impresia protestatarilor ca prezena lor este pentru o eventuala confruntare. Șefii poliției locale au declarat ca vor încerca sa respecte dreptul constitutional al protestatarilor la liberă exprimare. Întreaga activitate de supraveghere a summitului este in subordinea celor de la Secret service, care vor conlucra insa cu poliția locală, FBI si numeroase alte instituții administrative locale. Autoritățile sunt pregătite pentru grupuri de protestatari de pana la 15,000. 
 Numărul este estimativ fiind comparat cu cel de la alte proteste similare la astfel de evenimente.
Deasupra zgarie norilor survolau mai multe elicoptere urmarind ce se intampla pe strazi.
La hotelul Hyatt se eliberau legitimatiile de acreditare a celor ce participa la summit din partea presei.

 Legitimatiile de acreditare dotate cu cip in interior.

 In cursul zilei de vineri la aeroportul international O'hare au sosit delegatiile țărilor participante la summit. Printre cele care ajung in jurul amiezii, conform unii mesaj primit de la organizatori, se numără si delegatia României. O parte din delegatii vor veni abia sambata deoarece participa la summitul G-8 la resedinta prezidențiala din Camp David, Maryland. 

In cursul zilei de sambata, mai spre seara delegatia romaneasca in frunte cu presedintele Traian Basescu va fi prezenta la un dineu in centrul Metropolei Chicago, la Drake hotel unde se va întâlni cu membrii din comunitatea romaneasca din Chicago, dupa ce inainte va fi prezent la o slujba tinuta la catedrala ortodoxa Sf. Imparatii Constantin si Elena. Prezenta la receptia de la Drake va fi făcută doar pe baza de invitatie, care trebuia confirmata in prealabil.




Comentarii