Presedintele Traian Basescu in vizita la Chicago

Prezent la Chicago cu ocazia Summittu-lui NATO din acest weekend presedintele Romaniei Traian Basescu s-a intalnit in aceasta seara la hotelul Drake din centrul orasului Chicago cu romanii din comunitatea romaneasca din zona. In cursul acestei dupa-amiezi presedintele a mai fost prezent la o slujba religioasa la catedrala Sf. Imparati Constantin si Elena.

 Din delegatia aflata la Chicago, alaturi de presedinte, s-au numarat printre altii noul ministru de externe Andrei Marga, consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Eugen Tomac, deputatul Mircea Lubanovici, ambasadorul Romaniei la NATO, ONU respectiv Washington DC, Sorin Ducaru, Simona Miculescu si Adrian Vierita si multi alti diplomati sau oficiali.
In deschidere a luat cuvantul consulul general al Romaniei la Chicago  Lucian Leustean si ambasadorul Adrian Vierita. Domnul Leustean a declarat referitor la comunitatea din Chicago ca "este una dintre cele mai vi si mai dinamice comunitati pe care romanii le au in America, si ca intr-o tara in care totul se americanizeaza exista la Chicago si-n imprejurimi  un spirit romanesc care se pastreaza viu".




Traian Basescu la catedrala Sf. Imparati Constantin si Elena din Chicago
sursa: facebook


Traian Basescu la Drake - Discursul introductiv al presedintelui in vizita la Chicago
    

Cateva din raspunsurile la intrebarile romanilor
Traian Basescu - Basescu despre reintroducerea curselor Tarom spre SUA
    
 


Traian Basescu:Q&A - Despre intoarcerea romanilor inapoi in tara
    





Comentarii

Lupus a spus…
Traian Băsescu a dat în mintea copiilor!!
A trebuit ca Băsescu să zboare peste Ocean pentru ca noi să constatăm că mai sunt români care vibrează la mojiciile unui președinte manelist.
Din păcate sunt români care nu mai cunosc realitățiile din România și, culmea, îl consideră pe Băsescu un anticomunist doar pentru că a cîștigat alegerile din 2004, împotriva lui Năstase.
Gestul de a se fotografia cu copii din Chicago ar fi fost unul de apreciat dacă n-ar fi fost făcut pentru a distrage atenția auditoriului de la discursul rostit de ministrul de Externe al României.
De pe scena Băsescu se adresează unui copil din public: „ Ce faci, băi?”
Ce-o fi zis acel copil!!
-Nenea ăsta a dat în mintea copiilor!