VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Turneul de tenis caitabil "Saint Paraskeva Charity Tournament"



In perioada 26-27 mai 2012, la Chicago s-a desfasurat cea de-a 2-a editie a Turneului de Tenis in scop caritabil: Saint Paraskeva Charity Tournament. Organizat de Fundatia Caritabila Sf. Parascheva pentru prima oara in luna septembrie a anului 2011, evenimentul a strans in jur de 100 de persoane pe parcursul celor 2 zile de desfasurare. Pe langa participantii in competitie au fost prezenti numerosi sustinatori ai organizatiei Sf. Parascheva. In urma evenimentulu caritabil s-a reusit strangerea a peste 6000 de dolari. Toate aceste fonduri vor fi directionate in intregime catre cazurile in desfasurare ale organizatiei. Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul: www.spcharity.org

Organizatia a luat fiinta in anul 2009 in cadrul catedralei Ortodoxe Romane Sf. Imparati Constantin si Elena din Chicago, IL si are scopul de a ajuta copiii orfani din Romania. In luna iunie a anului 2009 Organizatia Caritabila Sf. Parascheva a obtinut din partea IRS statutul 501©3. Acest lucru ii confera dreptul de a primi donatii care vor putea fi scutite in intregime la taxe.
Cu scopul declarat de a face milostenie pentru copiii orfani au fost ajutati mai multi copii din diverse zone ale tarii care s-au confruntat cu probleme sociale sau medicale. In paralel cu aceste situatii individuale au fost ajutati copii din cadrul a 2-a asezaminte de protectie a copilului. Este vorba de manastirea Marcus din judetul Brasov, in cadrul careia maicile au grija de 11 copi si Centrul de Servicii “Acoperamantul Maicii Domnului” din Cluj-Napoca (PTFC). La aceste asezaminte s-a contribuit cu o parte din achitarea cheltuielilor de reparatie si intretinere (manastrirea Marcus) si oferirea de imbracaminte si incaltaminte (PTFC Cluj.) La centrul din Cluj s-au oferit si produse alimentare pentru copiii si familiiile acestora din partea Organizatiei Sf. Parascheva.
Planurile de viitor ale organizatiei includ continuarea proiectelor demarate la manastirea Marcus si Centrul de Servicii “Acoperamantul Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, precum si asistarea cazurilor individuale care vor intra in atentia noastra. In viitorul apropiat organizatia Caritabila Sf. Parascheva isi propune sustinerea integrala a unui asezamant de ocrotire a copilului in Romania.
Toate aceste actiuni si ganduri nu vor putea continua fara sensibilizarea si implicarea activa a sustinatorilor organizatiei.
Multumim lui Dumnezeu pentru reusita acestui eveniment. De asemenea multumim sponsorilor, partenerilor media, participantilor si sustinatorilor care au fost aproape de noi sprijinindu-ne la organizarea acestui eveniment caritabil. Munca noastra este si munca dumneavoastra, misiunea noastra este si misiunea dumneavoastra.
Va multumim ca ne-ti oferit ocazia de a face cunoscuta misiunea noastra. Datorita dumneavoastra vom putea ajuta in continuare copiii orfani din Romania.

Va asteptam si in viitor sa fiti alaturi de Organizatia Caritabila Sf. Parascheva !
Preot Vasile Muresan
 
Saint Paraskvea Orthodox Charity
5410 N. Newland Ave., Chicago, IL 60656
773-234-1220
www.spcharity.org

Comentarii